Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Περίεργη συνάντηση Παπανδρέου-Σόρος



http://www.newscode.gr/images/sized/articles/Soros1-458x315.jpg
Τον Τζορτζ Σόρος δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στη βουλή...



ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για γενική συζήτηση γύρω από τη διεθνή οικονομία, την κρίση στην ευρωζώνη και τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ωστόσο, η επαφή έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον δεδομένων των αρνητικών προβλέψεων για τη χώρα μας, που έχει κάνει κατά καιρούς ο ουγγρικής καταγωγής «επενδυτής» που έχει κερδίσει πολλά χρήματα ποντάροντας στη χρεοκοπία χωρών.

Ο Σόρος έχει εκτιμήσει πως η απροθυμία της ΕΕ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους των πιο αδύναμων χωρών, θα προκαλέσει την αντίδραση των «αγορών», που δεν θα δώσουν περιθώρια για περαιτέρω σκέψεις στις χώρες της ευρωζώνης ενώ έχει μιλήσει και για «Ευρώπη 2 ταχυτήτων»

Σύμφωνα με επίσημες πηγές η συζήτηση είχε τρεις ενότητες:
- την διεθνή οικονομία
- την κατάσταση στην Ευρωζώνη
- και τις εξελίξεις στην Β. Αφρική

Αμέσως μετά την συνάντηση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τον ενημερώσει. Σημειωτέον ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου συνεργάζεται ήδη σε τεχνικό επίπεδο με το πρώτο κλιμάκιο της τρόικας που έφτασε στην Αθήνα.

Πηγές του newscode αναφέρουν ιδιαίτερη κινητικότητα χθες το βράδυ στο Μέγαρο Σταθάτου. Άρα η σημερινή συνάντηση μπορεί να ήταν επίσημη συνέχεια της ανεπίσημης χθεσινής.

http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...