Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Προς κατάργηση η ΣΕΤΤΗΛ!


Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα πρόκειται να δεχθεί η Ηλεία σε περίπτωση που επαληθευτούν τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της Σχολής Τεχνικών Τηλεπικοινωνιών – ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» απεκάλυψε ότι αναστέλλεται η λειτουργία οχτώ κέντρων, μεταξύ αυτών και της ΣΕΤΤΗΛ, ύστερα από τη διενέργεια τεχνικοοικονομικών μελετών και με επιπλέον κριτήρια ότι υστερούν από άποψη εγκαταστάσεων κ.λ.π. Αντίθετα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεχίζεται η λειτουργία οχτώ κέντρων και μεταξύ αυτών είναι το ΚΕΤΧ (Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα) και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη. 

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος επισήμανε ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, θα πρόκειται για πολύ μεγάλο πλήγμα και αρνητική ενέργεια προς τον Νομό μας.

Σύμφωνα με τον κ. Καφύρα το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ είχε τεθεί και πέρυσι περίπου τον ίδιο καιρό και μάλιστα έγιναν πολλαπλές ενέργειες αλλά υπήρξε απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Μπεγλίτη, που κατηγορηματικά απέκλειε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ.

Ο κ. Καφύρας για το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ ζήτησε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να τηρήσει τα υπεσχημένα. Να σταματήσει οποιαδήποτε σκέψη αναστολής λειτουργίας της και να προχωρήσει στην αναβάθμιση της.

Να σημειωθεί ότι στη ΣΕΤΤΗΛ υπηρετούν 100 άτομα περίπου πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, ενώ δέχεται κατά μέσο όρο 150 έφεδρους ή μόνιμους εκπαιδευόμενα στελέχη του στρατού. Ακόμη βοηθάει ενεργά στη ζωή και τη δράση της πόλης του Πύργου αλλά και ολόκληρης της Ηλείας ενώ καθοριστική ήταν τη συμμετοχή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007. Επιπλέον τυχόν κατάργησή της θα παρασύρει σε αναστολή λειτουργίας και τις λέσχες αξιωματικών.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...