Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σεισμική δόνηση 3,4 R στον Πύργο


Σεισμική δόνηση 3,4 R στον Πύργο
κεντρική φωτό: EMSC, κάτω: Πανεπιστήμιο Αθηνών

(Τελευταία ενημέρωση 03:38) Σεισμική δόνηση 3,4 R και εστιακού βάθους 10 χιλιομέτρων σημειώθηκε στις 01:48 σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τον Πύργο, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παρά το μικρό του μέγεθος ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αλλά δεν προκαλέσε πανικό. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές.

Διαβάστε τις αρχικές ενημερώσεις από το iliatora.gr, με στοιχεία και από άλλες πηγές
Πρώτη ενημέρωση (01:50)
Τοπικός σεισμός σημειώθηκε στη 1:48 π.μ., ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή του Πύργου. Συνοδεύτηκε απο πολύ έντονη βοή.
Νεότερη ενημέρωση (02:01)
Το μέγεθός του σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου ήταν 3,3 R με εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα.Το επίκεντρό του εντοπίζεται σε απόσταση εφτά χιλιομέτρων δυτικά της πόλης του Πύργου και 68 χλμ νοτιοδυτικά των Πατρών.
Νεότερη ενημέρωση (02:04)
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, με νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για έναν απόλυτα επιφανειακό σεισμό. Το μέγεθος παραμένει το ίδιο, όμως το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στο χωριό Σόπι, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων βόρεια από το Καράτουλα, δώδεκα χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Πύργου και 56 χλμ νότια των Πατρών.
Σ.Σ.: Σύμφωνα με το seismoi.gr σημειώθηκαν άλλες δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή νωρίτερα. Η πρώτη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Στροφάδια έντασης 2,8 R με 5 χλμ. εστιακό βάθος και η δεύτερη στα όρια Ηλείας - Αρκαδίας στην Αχλαδινή με ένταση 3 R και 20 χλμ εστιακό βάθος.
Νεότερη ενημέρωση (02:18)
Η ιστοσελίδα seismoi.gr ανεβάζει το μέγεθος του σεισμού σε 3,7 R, με επίκεντρο στην ίδια περίπου περιοχή ανάμεσα σε Καράτουλα, Μουζάκι και Σόπι.
Αναφέρεται επίσης εστιακό βάθος στα δύο χιλιόμετρα, μια δόνηση αρκετά επιφανειακή. Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην περιοχή του Κάμπου, σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr. Όμως ήταν έντονος στην περιοχή του Κατακόλου και του Πύργου. Μετά απο επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία, δεν υπάρχει καμία αναφορά για θύματα ή ζημιές.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...