Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Θα μας "ψήσουν" ως την τελευταία στιγμή - 16 Οκτωβρίου θα εγκρίνουν την 6η δόση - Αν μας πουν "όχι" πάμε σε στάση πληρωμών!

- Ζητούν ως τότε νέο μισθολόγιο, εφεδρεία και μια αποκρατικοποίηση
- Μόλις 1 δισ. θα έχει απομείνει στα δημόσια ταμεία- άμεση στάση πληρωμών αν δε μας δώσουν τα λεφτά

Αποφασισμένοι να μας πιέσουν μεχρις εσχάτων είναι οι δανειστες μας για να μας δώσουν την 6η δόση του δανείου.

Το τελικό "ναι" θα το πουν στις 16 Οκτωβρίου και μόνο εαν έχουμε υλοποιήσει όλα όσα υποσχεθήκαμε. Δηλαδή την ενεργοποίηση της εργασιακής εφεδρείας, κλείσιμο κάποιων κρατικών επιχειρήσεων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και τουλάχιστον μια αποκρατικοποίηση!

Εαν έστω και μία απο τις παραπάνω προυποθέσεις δεν πραγματοποιηθεί χρήματα δεν θα μας δώσουν όπως ξεκαθάρισαν χθες στον Ε. Βενιζέλο.

Οι κινήση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι αφού έχει στόχο να "βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας" για να κάνει πράξη όσα έχει υπογράψει για να πάρει το δάνειο.

Και αυτό γιατί την ημερομηνία της ανακοίνωσης θα υπάρχει στα κρατικά ταμεία μόλις 1 δισ. ευρώ, και αυτό από έσχατα αποθέματα. Αν λοιπόν δεν εγκριθεί η δόση το ελληνικό κράτος θα αντιμετωπίσει το φάσμα της στάσης πληρωμών από τις 18 Οκτωβρίου και μετά.

Οι τροικανοί γνωριζούν από "μέσα" τα ταμειακά μας δαθέσιμα και με αυτή τη μέθοδο θέλουν να μας εξαναγκάσουν σε συμμόρφωση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καθοριστικό ρόλο στο συνολικό ελληνικό πρόβλημα θα παίξει η διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Οι εως τώρα πληροφορίες λένε ότι πηγαινει καλά και ίσως φτάσει στο 80%.

Αν συμβεί αυτό σε συνδιασμό με την καταβολή της 6ης δόσης η Ελλάδα θα πάρει βαθειά ανάσα αφού θα έχει μεταθέσει το χρέος της και θα έχει καλύψει τις περισσότερες δεσμεύσεις της για το 2011.

Επόμενος μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση θα είναι η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων που έχει μείνει πολύ πίσω.

Διαβάστε επίσης:

Mε την 6η δόση μας "εκβιάζουν" μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου όταν και η Ελλάδα μένει χωρίς ρευστό


Νέα τηλεδιάσκεψη αυτή τη φορά Βενιζέλου με τρόικα τη Δευτέρα

Eurogroup προς Ελλάδα: "Εφαρμόστε τα μέτρα και μόνο έτσι θα παίρνετε λεφτά"

Βενιζέλος: "Αν δεν γίνουν όλα τώρα, αυτό που θα συμβεί θα είναι δραματικό"
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...