Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μπούμερανγκ τα 2 χαράτσια

Η αδυναμία πληρωμής απειλεί τα εισπρακτικά σχέδια της κυβέρνησης

Το δυσβάστακτο βάρος των πολλαπλών έκτακτων εισφορών, με αποκορύφωμα την τελευταία στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, πνίγει τους πολίτες, θέτοντας εν αμφιβόλω την είσπραξή τους. Προκαλεί ανησυχίες και σε κυβερνητικούς παράγοντες, μήπως γυρίσει μπούμερανγκ η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση. Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ καλούν τους πολίτες σε ανυπακοή, ενώ το νομικό πλαίσιο είναι θολό.

Η επιβολή του τέλους στα ακίνητα ξεκινάει από τον Οκτώβριο και, σύμφωνα με τον Κώδικα της ΔΕΗ, διακοπή ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να γίνει αν δεν περάσουν 44 ημέρες.

Η μη πληρωμή θα οδηγήσει σε διακοπή ρεύματος έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της απειλεί με πρόστιμα τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, σε περίπτωση που αρνηθούν να προχωρήσουν στις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Το τριπλό εκκαθαριστικό της εφορίας άρχισε ήδη να φθάνει στους φορολογούμενους. Η εξόφλησή του ξεκινάει από τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε με πληρωμή της πρώτης δόσης.

Η μη πληρωμή του καθιστά ληξιπρόθεσμο το χρέος, με δυνατότητα διακανονισμού στην εφορία με προσαύξηση.
Την ίδια στιγμή, γράφει η «Ελευθεροτυπία», η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ότι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ετοιμάζει, θα κάψει ειδοποιητήρια της Εφορίας!
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...