Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κοντά 400.000 ευρώ η λεία του κυκλώματος που εξαπατούσε παπάδες

Κοντά 400.000 ευρώ η λεία του κυκλώματος που εξαπατούσε παπάδες

Πολυμελές κύκλωμα που εξαπατούσε κληρικούς εξαρθρώθηκε στην Ηγουμενίτσα, αναφέρει tovima.gr και αναπαράγει το thebest.gr.
Πρόκειται για την ίδια περίπτωση που ήρθε στο φως
στην Αμαλιάδα και δημοσίευσε το ilialive.gr. Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας  Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ήδη έναν 29χρονο, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται άλλα 17 άτομα, ανάμεσα τους και ένας 34χρονος, που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας, προσέγγιζαν τηλεφωνικά τα θύματά τους και λέγοντας πως μπορούν να μεσολαβήσουν στην επίλυση συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων, κατάφερναν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία έβαζαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εξαπάτηση τουλάχιστον 15 κληρικών σε Ηράκλειο, Μεσσηνία, Ηλεία. Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Μαγνησία, Θεσσαλονίκη και Κυκλάδες, ενώ από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει πως η λεία του κυκλώματος αγγίζει τις 379.500 ευρώ.
ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...