Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ιδρυτής του συγκροτήματος «Χαοτική Διάσταση» ο 41χρονος ληστής της Αρχαίας Ολυμπίας!

Ιδρυτής του συγκροτήματος «Χαοτική Διάσταση» ο 41χρονος ληστής της Αρχαίας Ολυμπίας!
Όταν το 1992 ο στοιχουργός σε ηλικία 21 ετών έγραφε «Όλοι οι μπάτσοι γύρω» στον δίσκο «Χρόνια σιωπής» του συγκροτήματός του, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως τον Νοέμβρη του 2012 θα βρισκόταν πράγματι με τους «μπάτσους» γύρω του και θα αντιμετώπιζε την βαριά κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.
Ο ιθύνων νους της «Ληστείας του αιώνα» στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έχει βαθιές καλλιτεχνικές αναζητήσεις αφού είναι ιδρυτικό μέλος ροκ και πανκ συγκροτήματος με την ονομασία «Χαοτική διάσταση».

Στο συγκρότημα μάλιστα που το ίδρυσε μαζί μ` αλλους δυο φίλους του, από το 1986 έχει σταθερά τον ρόλο του στοιχουργού, του ντράμερ αλλά και του τραγουδιστή, στις συναυλίες τις οποίες κατά καιρούς έδινε κυρίως στην Αχαϊκή πρωτεύουσα αλλά και την Αθήνα, ενώ έχει έρθει και στον Πύργο κατά καιρούς.


Ο 41χρονος που τώρα έγινε γνωστός από την πολύκροτη υπόθεση ως «μικροπωλητής» είναι ο «σκοτεινός» εγκέφαλος που σχεδίασε και έκανε πράξη την αρπαγή 77 σπάνιων χάλκινων και πήλινων αντικειμένων από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν στις 07.34 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου, μαζί με συνεργούς του ακινητοποίησαν τη γυναίκα φύλακα του Μουσείου.


Μάλιστα ο Τάκης Π. όπως τώρα αποκαλύφθηκε από τις εργαστηριακές αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι αυτός που κρατούσε το σφυρί με το οποίο έσπαγε τις γυάλινες προθήκες και αφαιρούσε τα αρχαία αντικείμενα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.


Το DNA του 41χρονου βρέθηκε σε τμήμα κολλητικής ταινίας και σε τεμάχιο υφάσματος, με το οποίο είχε τυλίξει το σφυρί για να μην αφήσει αποτυπώματα. Κατά τραγική ειρωνεία σε επόμενο δίσκο [«Πολίτες της κόλασης»] το 1993 του συγκροτήματός του, στο εξώφυλλο αναφέρονται και τα εξής: «Ο κάτοχος του δίσκου αυτού αυτόματα ανακυρήσεται ύποπτος και οφείλει να παρουσιαστεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα».


Βέβαια το μυστικό που πρόδωσε τον Τάκη Π. δεν κρυβόταν στο δίσκο αλλά στο χρυσό δακτυλίδι που επίσης άρπαξε από το μουσείο και ήθελε να το πουλήσει αρχικά για 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το λάθος βέβαια ήταν που έβγαλε «παγανιά» στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας, τον μεσάζοντα-συνεργό του, αναζητώντας αγοραστή.



Τον ρόλο του... ενδιάμεσου έπαιξε ο Πατρινός αλουμινοκατασκευαστής Σ.Σ που εκμυστηρεύτηκε σε ντόπιο κάτοικο την ύπαρξη και το ενδιαφέρον για την αγοραπωλησία του χρυσού δακτυλιδιού της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο 50χρονος όμως επαγγελματίας αγνοούσε πως ο φίλος του γνωρίζει τον Διοικητή Ασφάλειας Πατρών κ. Ανδρέα Τσαουρδά και το ένοχο μυστικό δεν άργησε να φτάσει στα αφτιά του έμπειρου αξιωματικού που αμέσως «έριξε» στην αγορά αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών που εμφανίστηκε ως «συλλέκτης».


Το «μεγάλο ψάρι» ο 41χρονος μικροπωλητής δεν άργησε να τσιμπήσει αφού τα παζάρια για την τελική τιμή τα έκανε απ? ευθείας ο ίδιος.

Έτσι κλείστηκε και η τελική συμφωνία στο πολυτελές Patra Hotel αφού οι αστυνομικοί θέλοντας να πείσουν για την οικονομική τους επιφάνεια επιστράτευσαν ακόμη και μια «δανική» λιμουζίνα που την χρησιμοποιούσαν σ` όλες τις διαπραγματεύσεις εκείνες τις ημέρες.


Ο αλουμινοκατασκευαστής υποστηρίζει πως ο άνθρωπος ο οποίος φανέρωσε την αγοραπωλησία είναι πολίτης της Πάτρας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί όταν δολοφονήθηκε στην πόλη από τον Καλαμπόκα ο εκπαιδευτικός Τεμπονέρας.


Όπως πάντως αποκαλύφθηκε ο 41χρονος συνιδρυτής του συγκροτήματος «Χαοτική διάσταση» είχε τοποθετήσει τα 77 κλοπιμαία σ? ένα τσουβάλι για ελιές και τα είχε θάψει δυο χιλιόμετρα από το Μουσείο στην αγροτική περιοχή Κοσκινά. Εκεί ο ίδιος διατηρούσε και το πατρικό του σπίτι στο οποίο και κατέφυγε μετά την κινηματογραφική ληστεία.


Ο δικηγόρος του Ντίνος Αργυρόπουλος με τον οποίο επικοινωνήσαμε δήλωσε ότι: «Ο εντολέας μου είχε περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο αφού είχε λάβει και τραπεζικό δάνειο για αγροτικές καλλιέργιες στην Αρχαία Ολυμπία. Αντί λοιπόν να πάει να κρεμαστεί σε κάποια ελιά ή να πηδήξει από τον 4ο όροφο αποφάσισε να κάνει μια ληστεία ?».


Ο 41χρονος όμως για να αποφύγει τα δεσμά του νόμου, στo δωμάτιο του ξενοδοχείου πήγε να πυροβολήσει τον Υποδιοικητή της Ασφάλειας Πατρών Θανάση Παπανικολάου όταν ο τελευταίος εισέβαλε την στιγμή που παραλάμβανε τα 300.000 ευρώ από τον μυστικό συνάδελφο του. Ήταν η στιγμή που ο μικροπωλητής ήλεγχε με ειδικό μαρκαδόρο την γνησιότητα των χαρτονομισμάτων.



Ο 41χρονος τράβηξε το πιστόλι των 7,65 mm αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει καθώς δέχτηκε το λάκτισμα του υποδιοικητή που στο παρελθόν έχει φέρει σε πέρας σύνθετες υποθέσεις και με λαθρέμπορους ναρκωτικών.


Η Ασφάλεια της Πάτρας αναζητά τον Αλβανό συνεργό του Τάκη Π. ο οποίος ήταν «παρών» στον τόπο της ληστείας. Στις συνομιλίες για την αγοραπωλησία του δακτυλιδιού εμπλέκεται υπάλληλος φαρμακείου καθώς και ο πεθερός του, που επίσης αναζητούνται.

Πηγή: Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...