Μαρίνος: Κράτος πρόνοιας για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους. Το οφείλουμε και το χρειάζονται


andreasmarinos
Δελτίο Τύπου
Οι ανασφάλιστοι πρέπει να προστατευτούν. Δεν μπορούμε να μένουμε άβουλοι στο δράμα που περνάει ο ελληνικός λαός και ειδικά ορισμένες αδύναμες, αλλά πλέον, πολυπληθείς
κοινωνικές ομάδες. Δυστυχώς η οικονομική σωτηρία της πατρίδας η οποία επιτεύχθηκε και μέσω των θυσιών των πολιτών, κατάφερε σημαντικό πλήγμα στην αγοραστική τους δύναμη. Αυτό είχε ως συνέπεια την μείωση του προσωπικού ή το κλείσιμο επιχειρήσεων και την άμεση αύξηση του αριθμού των ανέργων και των ανασφάλιστων.

Πρέπει άμεσα τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να παρουσιάσουν σχέδιο κάλυψης των αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων με έξοδα του δημοσίου ή μέσω συγχρηματοδότησης με κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Όσοι αδυνατούν αυτές τις ώρες να καλύψουν τις ζωτικής σημασίας ανάγκες τους και ειδικά τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, πρέπει να έχουν το κράτος αρωγό και προστάτη.

Το Κράτος πρόνοιας πρέπει να είναι παρόν. Δεν φτάνουν μόνο τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία των δήμων και των ΜΚΟ, τα οποία προσφέρουν πλούσιο κοινωνικό έργο. Είναι υποχρέωση του Κράτους να διατηρεί την συνοχή των πολιτών και να εφαρμόζει πολιτικές υπέρ των αδυνάτων.

Είμαι βέβαιος, λόγω των αντίστοιχων παρεμβάσεων που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση έως τώρα, πως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, δείχνοντας την ευαισθησία της αλλά και τις πρωτοβουλίες της, κατά των κοινωνικών αποκλεισμών. Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδειξε το δρόμο αυτό και με την παρέμβασή του στο φορολογικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ