Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Θρήνος στην Καβάλα από το θάνατο των τριών παιδιών

Το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά προσπάθησε να σώσει τα δυο του αδέλφια

Θρήνος έχει ξεσπάσει στο χωριό Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, βορειοδυτικά της Καβάλας, από τον τραγικό θάνατο των τριών παιδιών ηλικίας πέντε, επτά και δεκαπέντε ετών αντίστοιχα μετά από τη φωτιά που ξέσπασε στη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους, όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους.

Εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι και όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού, που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να σβήσουν τη φωτιά, η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι, ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια, χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβέστηκε γρήγορα.

Ακόμα παραμένουν άγνωστα τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά προσπάθησε να σώσει τα δυο μικρότερα αλλά δυστυχώς έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις.

Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται. Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...