Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Εκ νέου μεταβολή με έντονα καιρικά φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου


LightningStrike
Η πρόσκαιρη βελτίωση  θα κρατήσει μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, όπου βαθμιαία ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά. Όσον αφορά τα χιόνια,
δεν θέλουν να κατέβουν πιο χαμηλά. Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Σοβαρή μεταβολή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από το βράδυ του Σαββάτου. Έντονη κακοκαιρία την Κυριακή. Σταδιακή βελτίωση την Δευτέρα. Στοιχεία για εκ νέου μεταβολή την Τρίτη.
2. Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο. Σε αισθητή πτώση Κυριακή και Δευτέρα. Σε άνοδο από την Τρίτη.
3. Σημαντική ενίσχυση νοτίων ανέμων έως θυελλώδεις 8, πιθανώς 9 μποφόρ το απόγευμα του Σαββάτου. Βορειοδυτικοί 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ την Δευτέρα.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Το Σάββατο 8/12 αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν. Το βράδυ και τη νύχτα προς την Κυριακή θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ευνοϊκές συνθήκες πλημμυρικών επεισοδίων. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά και στα ορεινά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά, αν ευνοηθεί το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, κοντά στο μηδέν. Το μεσημέρι σε άνοδο, θα ανέλθει στους 16 με 17 βαθμούς στα πεδινά και 9 με 10 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιάδες με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς 6 και από το απόγευμα 7 έως θυελλώδεις 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Tην Κυριακή 9/12 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με καταδιαστήματα βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, χιόνια θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα πολύ ορεινά άνω των 1.200 μέτρων και προς το βράδυ λίγο πιο χαμηλά πάνω από τα 1.000-1.100 περίπου μέτρα στα ορεινά της Λαμπείας και της Ανδρίτσαινας. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, μέγιστες το μεσημέρι 11 με 12 στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά, περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.  Οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Η Δευτέρα 10/12 φαίνεται να κυλλά το πρώτο μισό της ημέρας με άστατο καιρό, παύση φαινομένων το υπόλοιπο. Θερμοκρασία στα πεδινά 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 4 με 5.  Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ένα νέο σύστημα θα φέρει εκ νέου βροχές και καταιγίδες στην περιοχή μας το διήμερο Τρίτη 11/12 και Τετάρτη 12/12. Οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις έως ισχυροί 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, μέγιστες τιμές 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...