Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Με ψυχολογικά προβλήματα ένας στους τέσσερις εφήβους

Σοβαρά συναισθηματικά ή ψυχολογικά προβλήματα παρουσιάζει ο ένας στους τέσσερις εφήβους, σύμφωνα με έρευνα.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις εφήβους παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, διάθεσης ή άγχους και μάλιστα τόσο σοβαρό που μπορεί να διαταράσσει την καθημερινότητά του, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα.
 
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, το 22,2% των εφήβων έχουν προβλήματα που επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, γεγονός που τους προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απελπισία.
 
Συνολικά, τουλάχιστον το 51% των αγοριών και το 49% των κοριτσιών ηλικίας 13-19 ετών έχουν κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, διάθεσης, άγχους ή ναρκωτικών, υποστηρίζεται στην έρευνα που διεξήγαγε η Καθλίν Μερικάνγκας του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (NIMH). Σημειώνεται μάλιστα ότι τα συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα είναι πιο διαδεδομένα από ασθένεις όπως το άσθμα ή ο διαβήτης.
 
Στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 έφηβοοι.
 
Το συχνότερο πρόβλημα που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί έφηβοι είναι το άγχος που μπορεί να συνοδεύεται από κρίσεις πανικού και κοινωνικές φοβίες. Το δεύτερο σε συχνότητα πρόβλημα είναι η διαταραχή ελλειματικής προσοχής με ταυτόχρονη υπερκινητικότητα που φαίνεται ότι πλήττει το 19,1% των εφήβων ενώ η κατάθλιψη και οι διαταραχές διάθεσης αφορούν το 14,3%.
 
Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα του 11% των εφήβων που πάσχουν από διαταραχές διάθεσης, του 10% όσων έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και του 8% όσων πάσχουν από άγχος.
 
 newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...