Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Το ΗΤ και τα «κακά μαντάτα»


Το ΗΤ και τα «κακά μαντάτα»
Σκληρό καθήκον η ενημέρωση της κοινής γνώμης για ένα θανατηφόρο ατύχημα, ιδίως όταν το θύμα είναι ένας νέος άνθρωπος. Και, δυστυχώς, αυτός ο «κλήρος» πέφτει και σ’ εμάς, καθώς αρκετά είναι τα δυστυχήματα που καταγράψαμε...
...στον ένα μόλις μήνα λειτουργίας του ΗΤ.

Περισσότερο στη διαδικτυακή ενημέρωση, όπως επίσης και στη «ζωντανή» ενημέρωση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για τις πληροφορίες που θα πρέπει να αναρτήσουμε. Τα «κακά νέα» απαιτούν πρώτα απ’ όλα σεβασμό στους συγγενείς και τους στενούς φίλους, που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει να μαθαίνουν από τέτοιες πηγές τα μαντάτα.

Σ’ ότι μας αφορά, σε όσες περιπτώσεις έχουμε θανατηφόρα ατυχήματα, ουδέποτε θα αναρτήσουμε προσωπικά στοιχεία του νεκρού που να παραπέμπουν στην ταυτότητά του. Ο ανθρώπινος πόνος είναι κάτι απόλυτα σεβαστό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα οποιασδήποτε καταχρηστικής προσέγγισης επ’ αυτού, εκούσια ή ακούσια. Έτσι και στο θανατηφόρο ατύχημα με θύμα έναν 35χρονο Ηλείο από την Αθήνα που κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα, γνωρίζαμε τις πληροφορίες από το βράδυ της Τρίτης, όμως  έπρεπε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, αφού στο χωριό του δεν ήταν βέβαιο ότι είχαν ενημερωθεί οι πάντες.

Κάποιες φορές η αμεσότητα της ενημέρωσης είναι περιττή και σημασία έχει να λειτουργούμε ως δημοσιογράφοι αλλά πάντα με τους κανόνες της ηθικής και της ανθρωπιάς.
ηλεια τωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...