Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Με κλήρωση σημαιοφόροι και παραστάτες



Την έντονη αντίθεση τους στην τελευταία εγκύκλιο του υπ. Παιδείας σχετικά με τον ορισμό σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», εξέφρασαν χθες γονείς και μαθητές του 7ου Δημοτικού σχολείου Πύργου.
Με πανό που έγραφε το σύνθημα «Διαμαρτυρία των μαθητών που
αποκλείστηκαν από την άδικη εγκύκλιο του υπ. Παιδείας -
Θέλουμε ανθρώπους και όχι διακρίσεις -
δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», συγκεντρώθηκαν στο γραφείο της δ/ντριας της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας όπου της κατέθεσαν τον προβληματισμό τους.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, σε περιπτώσεις που λειτουργούν σε μία σχολική μονάδα περισσότερα από δύο τμήματα στην ΣΤ΄ τάξη, πριν τη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων, διενεργείται από το δ/ντη της μονάδας, παρουσία μαθητών, γονέων και εκπροσώπων του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κλήρωση απόρριψης συμμετοχής των μαθητών του ενός εκ των τριών τμημάτων έτσι ώστε να απομείνουν δύο τμήματα από τα οποία θα προκύψουν τελικά οι σημαιοφόροι κλπ.

Σε ψήφισμα που παρέδωσε στην κα Βουρλούμη το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αναφέρονται τα εξής: «Τα εύκολα δύσκολα και τα δίκαια άδικα κατάφερε να κάνει με την τελευταία εγκύκλιό της η ηγεσία του υπ. Παιδείας σχετικά με τον ορισμό σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ».

Τι πιο δίκαιο από το δικαίωμα συμμετοχής όλων των αριστούχων μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στις διαδικασίες αυτές όπου με κλήρωση θα γίνονταν οι επιλογές όπως κάθε χρόνο ως τώρα άλλωστε; Αντί αυτού, η ηγεσία του υπουργείου με την πρόσφατη εγκύκλιό της αποκλείει απ΄ τις διαδικασίες αυτές μαθητές αριστούχους σπέρνοντας θλίψη και απογοήτευση στις παιδικές ψυχούλες τους αν η σχολική τους μονάδα λειτουργεί με πάνω από δύο τμήματα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού σχολείου
Πύργου, οι γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης θεωρούν παράλογη, προσβλητική, απαράδεκτη, παράνομη -καθόσον παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού- αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική την εγκύκλιο αυτή.

Καλούμε την υπουργό να ανακαλέσει την εγκύκλιο πριν κλιμακωθούν οι αντιδράσεις μας». Από την πλευρά της, ωστόσο, η δ/ντρια της Α/θμιας κα Ζωή Βουρλούμη επεσήμανε:«Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε ερμηνεία νόμου ούτε να μην εφαρμόσουμε την εγκύκλιο. Οφείλουμε να κινούμαστε πάντα στο πλαίσιο του νόμου».

Τέλος ο δ/ντης του 7ου Δημοτικού σχολείου κ. Δημήτρης Μικέλης τόνισε:«Πρόκειται για μια διαμαρτυρία γονέων και μαθητών που νιώθουν αδικημένοι καθώς ένα από τα τρία τμήματα της ΣΤ' τάξης αποκλείσθηκε από την διαδικασία επιλογής σημαιοφόρου και παραστατών.

Παρά την αντιπαιδαγωγικότατα και την αδικία ο νόμος είναι σαφής και δεν χωρά παρερμηνείες. Ειδικά την στιγμή που υπήρξαν γονείς που ζητούσαν την εφαρμογή του.

Για να καταλήξουμε στο πώς θα γίνει η διαδικασία χρειάστηκε να επικοινωνήσουμε πολλές φορές με το υπουργείο Παιδείας που η εντολή ήταν σαφής και έκανε λόγο για απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου».
Συντκτης Αννα Ψυχογυιού 
PROTINEWS HLEIAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...