Στην αντικαπνιστική εκστρατεία και οι μικροί μαθητές

Ξεκίνησε η αντικαπνιστική εκστρατεία που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας σε σχολεία.

Ειδικοί επιστήμονες της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού μίλησαν σε δασκάλους, γονείς στους μαθητές του 26ου και 29ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Φώφης Γεννηματά και του υφυπουργού Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη.

Το υπουργείο Παιδείας μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα δείγμα των ερωτήσεων που έκαναν τα παιδιά, οι οποίες δείχνουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το κάπνισμα και γενικότερα τις εξαρτήσεις.

Συγκεκριμένα ρώτησαν:

- Πώς επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων το τσιγάρο;

- Γιατί οι άνθρωποι όταν αγοράζουν το πακέτο, ενώ διαβάζουν ότι σκοτώνει εξακολουθούν να καπνίζουν;

- Γιατί αφού είναι τόσο επικίνδυνα τα τσιγάρα, συνεχίζουν να παράγονται;

Οι μικροί μαθητές ρώτησαν ακόμη τι περιέχουν τα τσιγάρα και εντυπωσιάστηκαν όταν οι ειδικοί τους ενημέρωσαν ότι στα συστατικά των τσιγάρων περιέχονται από δηλητήρια μέχρι υγρά μπαταρίας.

Η κα. Γεννηματά στο χαιρετισμό της απευθυνόμενη στους δασκάλους τόνισε μεταξύ άλλων: «Είσαστε αυτοί που πλάθετε ψυχές και χαρακτήρες. Μέσα από εσάς, μέσα από το δάσκαλο που αγαπάει τη δουλειά του και τα παιδιά του, τους μαθητές, μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη Ελλάδα».

Απευθυνόμενη στους γονείς επισήμανε: «Όλοι μαζί. Πρόληψη και ενημέρωση. Κατά του τσιγάρου, κατά των καταχρήσεων, κατά της υπερβολής». Και τέλος, συμβούλευσε τα παιδιά: «Μην ακούτε μόνο τους γονείς και τους δασκάλους. Κάντε τους και εσείς μάθημα. Πιέστε, μαλώστε, βοηθήστε τους γονείς και τους δασκάλους να κόψουν το τσιγάρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τιμοσίδης απευθύνθηκε σε μεγάλους και παιδιά εξηγώντας τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος. Είπε ότι το κάπνισμα σε κλειστό χώρο είναι 27 φορές πιο βλαβερό από ό, τι συνήθως και γι αυτό η απαγόρευσή του είναι απαραίτητη, όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Έκλεισε, δε, την ομιλία του τονίζοντας στους μικρούς μαθητές: «το κάπνισμα δεν είναι φίλος και παρηγοριά. Είναι εχθρός, γιατί μας κάνει μεγάλο κακό. Μην πιστεύετε σε μύθους και δικαιολογίες των μεγάλων. Βοηθήστε τους γονείς σας να σταματήσουν το κάπνισμα, γιατί μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε τόσο άμεσα και αποτελεσματικά».
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ