Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Έκανε πάρτι η ΑΕΚ του... μάγου Χιμένεθ



Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έκανε ακόμα μια φορά το θαύμα της. Μία εβδομάδα μετά τον… περίπατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η Ένωση έκανε… πάρτι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας τη νίκη (1-0) με γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ.

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής, πάντως, ήταν ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος μπορεί να δηλώνει ότι δεν είναι μάγος, όμως, για ακόμα μία φορά έβγαλε… λαγούς απ’ το καπέλο του. 


Με πρώτο και καλύτερο τον… εξαφανισμένο Κλαούντιο Νταντόμο, ο οποίος πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και μαζί με τον  Λαγό, ο οποίος ήταν μπροστά του, έκαναν ότι ήθελαν την δεξιά πλευρά των «πρασίνων».

Καλή παρουσία είχε και η τριάδα των χαφ της ΑΕΚ, με τον επίσης ξεχασμένο Γκερέιρο. Στους διακριθέντες, βέβαια και ο σκόρερ Τζιμπούρ, ο οποίος έκανε ουκ ολίγες φορές άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα, ενώ εξαιρετικοί ήταν στο κέντρο της άμυνας οι Δέλλας, Νασούτι, οι οποίοι έσβησαν τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ήταν άφαντος στο πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο βελτιωμένος, αλλά εντελώς ανούσιος.


Με άκρα που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, με μια τριάδα στα χαφ που αδυνατούσε να δημιουργήσει και με έναν Σισέ να νιώθει σαν την... καλαμιά στον κάμπο. Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Νιόπλιας έχασε κατά κράτος από τον Μανόλο Χιμένεθ. Και μόνο το ότι όλη την εβδομάδα προετοίμαζε την ομάδα του για να «χτυπήσει» από τα άκρα και η δεξιά του πλευρά παθαίνει πανωλεθρία από τους Νταντόμο-Λαγό, τα λέει όλα...

Ο «Τρομοκράτης» δεν χαρίστηκε…
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Μόλις στο 4ο λεπτό, από μια βαθιά μπαλιά του Δέλλα, ο Σαριέγκι έκανε… δώρο την μπάλα στον Τζιμπούρ και ο «Τρομοκράτης» το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα για το 1-0.

Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους παίκτες του Παναθηναϊκού και έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν πάρει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.


Ωστόσο, παρά το ότι είχαν απέναντί τους μια άμυνα που ήταν εμφανές ότι δεν στεκόταν καλά στα πόδια της, από τους παίκτες του Χιμένεθ έλειπε η καλή τελική πάσα για να πετύχουν ένα ακόμα γκολ και να… καθαρίσουν το ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν την εστία του Σάχα και να χάσουν μια καλή ευκαιρία, με τον Γκαρσία να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αργεντίνου πορτιέρο.

Κουράστηκε η ΑΕΚ, ανούσιος ο Παναθηναϊκός


Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ίδιο με αυτό το πρώτου μέρους. Από νωρίς, μάλιστα, ο Τζιμπούρ θα μπορούσε να έχει… καθαρίσει το ματς, όμως, η κεφαλιά του προ κενής εστίας, έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ανακουφισμένου Τζόρβα. 


Η ΑΕΚ μέχρι το 65’ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά κάπου εκεί άρχισε να κουράζεται και να κάθεται πίσω.

Οι «πράσινοι» βρήκαν ευκαιρία να κερδίσουν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως, εξακολουθούσαν να είναι ανούσιοι. 


Ο Λουίς Γκαρσία ήταν βελτιωμένος και ταλαιπώρησε αρκετές φορές τον πιτσιρικά Αργυρίου, όμως, αυτό δεν στάθηκε ικανό για να αλλάξει κάτι.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, πάντως, είχε την ευκαιρία να… κλέψει τον βαθμό, όμως, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην μοναδική πολύ καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού, έστειλε την μπάλα, από το ύψος της μικρής περιοχής, στα… περιστέρια, τελειώνοντας τις ελπίδες του «τριφυλλιού» για κάτι καλό…
theplayer



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...