Στο τραπέζι σενάρια πρόωρων εκλογών


Με τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να έχουν αποκτήσει καθαρά πολιτική διάσταση, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε περίπτωση που το ποσοστό που συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ είναι οριακά πάνω από αυτό της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες...



Οι ενδείξεις πως στις κάλπες θα εκφραστεί το αντιμνημονιακό κλίμα, στο οποίο έχει άλλωστε επενδύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και το Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνει τα δυσοίωνα μηνύματα για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.  
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει την άμεση ανανέωση της λαϊκής εντολής, ειδικά στην περίπτωση που από το αποτέλεσμα εγερθεί ζήτημα δυσαρμονίας μεταξύ της σύνθεσης της παρούσας Βουλής και της λαϊκής βούλησης. 

Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται διότι αφενός μία κυβέρνηση με μειωμένη πολιτική νομιμοποίηση θα αδυνατεί να προωθήσει νέα επώδυνα μέτρα, όπως αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο, και αφετέρου, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα αντιμετωπίζεται και στο εξωτερικό ως πρωθυπουργός «περιορισμένης ισχύος».

Η μεγάλη σημασία, που αποδίδει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου στην εκλογική αναμέτρηση, κατέστη την περασμένη εβδομάδα ορατή με την επιλογή να αναδειχθούν διλήμματα, όπως «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ή πτώχευση» και να ενεργοποιηθεί πλήρως ο Γιώργος Παπανδρέου στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Στην ίδια λογική κινείται και η απόφαση να ανασταλεί έως τις 15 Νοεμβρίου οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία, που θα επέτεινε την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Έτσι σε περίπτωση που επαληθευτεί το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, το εκλογικό σώμα θα τεθεί προ του κρίσιμου διλήμματος για αποδοχή ή όχι των μέτρων, προκειμένου να διασωθεί η ελληνική οικονομία.


24ΩΡΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ