Έρχονται δύσκολες μέρες για τους Δήμους

Έρχονται δύσκολες μέρες για τους Δήμους
Μπορεί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Νομό Ηλείας και στην υπόλοιπη Ελλάδα να έχουν επικεντρωθεί στις εκλογές όμως οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους Δήμους,τόσο στον οικονομικό όσο και στον οργανωτικό τομέα.

Όσον αφορά τα διατάγματα που αφορούν τον Καλλικράτη, δεν είναι ακόμα έτοιμα λόγω των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, καθώς υπολειτουργούν οι αρμόδιες Επιτροπές και είναι βέβαιο πως θα απαιτηθεί επιπλέον μεταβατικό στάδιο τουλάχιστον ενός εξαμήνου.

Πέραν τούτου, σημαντική εκκρεμότητα συνεχίζει να αποτελεί το σύστημα εκλογής των Περιφερειακών Επιτροπών Δήμων, οι οποίες  θα  αντικαταστήσουν τις κατά τόπους ΤΕΔΚ  ( η ΚΕΔΚΕ έχει ζητήσει το σύστημα εκλογής να γίνει γνωστό πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου όμως ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί).

Ακόμη κι αν τα παραπάνω ζητήματα δεν ανησυχήσουν και τόσο του υποψηφίους εκείνο που θα τους «κάψει» κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι το οικονομικό.

Οι περικοπές, 3 δις ευρώ, που προβλέπει το μνημόνιο για την προσεχή τριετία 2011-2013, έχουν  προκαλέσει την έντονη ανησυχία της Αυτοδιοίκησης και απειλούν να τινάξουν στον αέρα ακόμη και αυτή την εφαρμογή του Καλλικράτη.

«Δεν γνωρίζαμε ότι στο επικαιροποιημένο  μνημόνιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει πρόβλεψη για περικοπές 500 εκ. ευρώ ετησίως και συνολικά 3 δις στην τριετία 2011 – 2012 - 2013, δηλαδή στην έναρξη και την εφαρμογή του Καλλικράτη», σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΚΕΔΚΕ.


Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Θα σας το πούμε με απλά λόγια:

Για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να… επιζήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και κυρίως για να μπορέσει να ξεκινήσει το «ταξίδι» του ο Καλλικράτης μετά τις 2 Ιανουαρίου 2011, πρέπει το κενό αυτών των πόρων που περικόπτονται λόγω μνημονίου να αναπληρωθεί από κάπου.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει από που θα βρεθούν αυτά τα κονδύλια;

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ