Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τα τασάκια επιστρέφουν σε συγκεκριμένη ώρα

Επιστρέφουν με ωράριο τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων. Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να βάλει νερό στο κρασί του και να... ξαναδεί το θέμα από την αρχή, μετά τις πιέσεις των καταστηματαρχών που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν να κλείσουν τα μαγαζιά τους λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το υπουργείο Υγείας ξαναβάζει το θέμα στο τραπέζι, καθώς, όπως υποστηρίζουν στελέχη του, δεν μπορούν να αγνοήσουν το γεγονός ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται σε όλα τα μαγαζιά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι προτάσεις που μελετά το υπουργείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υιοθετηθούν, έχουν ως εξής: Να επιτρέπεται το κάπνισμα μετά τις 9.00 το βράδυ σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Να υπάρξει άδεια που θα επιτρέπει τη χρήση καπνού μόνο για συγκεκριμένα καφέ.
 
Να εφαρμοστεί πλήρης απαγόρευση σε εστιατόρια και καταστήματα σίτισης. Να μην επιτρέπεται σε νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος σε μπαρ όπου επιτρέπεται το κάπνισμα και, τέλος, σε μικρά μπαρ όπου δεν υπάρχουν υπάλληλοι και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους έχουν οι ιδιοκτήτες τους, θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν οι πελάτες τους να καπνίζουν ή όχι.

Οι όποιες αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου. 
 
Ενδεικτική είναι και η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους επιστημονικών εταιρειών της χώρας, ότι «η ελληνική Πολιτεία γελοιοποιείται» όταν ένας νόμος ψηφίζεται και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. «Η αντικαπνιστική νομοθεσία» συμπλήρωσε «πρέπει να εφαρμοστεί με λογική».


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...