Μακάβριο εύρημα στο Κατάκολο


Μακάβριο εύρημα στο Κατάκολο
φωτο αρχείου
Από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπολογίζεται πως βρισκόταν θαμμένος αγνώστου ταυτότητας άνθρωπος στο βουνό του Κατακόλου, κάτω από ένα μεγάλο βράχο. Ο σκελετός του ήρθε στο φως το πρωί της Παρασκευής, όταν εργάτες έσκαβαν για να φτιάξουν μια μάντρα αντιστήριξης.
Οι εργάτες είχαν φτάσει σε βάθος μισού μέτρου, όταν ανάμεσα στα χώματα είδαν να ξεπροβάλουν οστά. Αρχικά πίστεψαν ότι ίσως επρόκειτο για κάποιο ζώο, όμως γρήγορα κατάλαβαν πως μπροστά τους είχαν το σκελετό ενός ανθρώπου.

Το πρώτο που έκαναν ήταν να φωνάξουν την Αστυνομία, που έφτασε στο σημείο για να εξετάσει περί τίνος πρόκειται. Ήταν σαφές ότι βρίσκονταν μπροστά σε σκελετό ανθρώπου που είχε πεθάνει αρκετές δεκαετίες πριν, από την κατάσταση που παρουσίαζαν τα οστά. 

Οι αστυνομικοί μετέφεραν τα ευρήματα στον Ιατροδικαστή Πύργου, όπου σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ανέφερε πως ο θάνατος επήλθε τουλάχιστον σαράντα χρόνια πριν.

Όμως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που επιλήφθηκε της υπόθεσης εκτιμά πως πρόκειται για θύμα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που οι Γερμανοί διατηρούσαν πολυβολεία στο Κατάκολο. Μια εξέταση με τη μέθοδο του άνθρακα, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις Αρχές, θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ