Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Έτσι θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα στην Ηλεία


Έτσι θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα στην Ηλεία
Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
Συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες που αφορούν την διεξαγωγή των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή αλλά και τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων έδωσε το μεσημέρι ο διευθυντής...
...διοικητικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηλείας Βασίλης Αλεξόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, εξήντα περίπου υπάλληλοι της Ν.Α. Ηλείας θα δουλέψουν για να λειτουργήσουν όλα άψογα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής.

Τόνισε ότι έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό μια προεργασία υπογραμμίζοντας ότι πρώτη η Ν.Α. Ηλείας έστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών τους εκλογικούς καταλόγους.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, οπότε οι κάλπες θα κλείσουν. Ο εκλογέας πρώτα θα ψηφίσει για τον δήμο και μετά για την Περιφέρεια. Σε κάθε κάλπη θα υπάρχει σχετική αφίσα που θα καθοδηγεί τον ψηφοφόρο. Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι με βάση τον αριθμό κάθε εκλογικού τμήματος, θα ανοίγονται οι κάλπες ως εξής:

Στα εκλογικά τμήματα με μονό αριθμό (1,3,5,7 κλπ) θα ανοιχτούν πρώτα οι κάλπες των δημοτικών εκλογών. Στα εκλογικά τμήματα με ζυγό αριθμό (2,4,6,8 κλπ) θα ανοιχτούν πρώτα οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών. Έτσι, θα υπάρχει ταυτόχρονα ροή αποτελεσμάτων και για τους δήμους αλλά και για την περιφέρεια.

Για τον ηλεκτρονικό τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων μίλησε ο υπεύθυνος κ. Λυκουριώτης.

Όπως τόνισε, κάθε τηλεγράφημα που θα έρχεται από τα εκλογικά τμήματα θα περνά στο πληροφοριακό ηλεκτρονικό σύστημα της Νομαρχίας, το οποίο, αφού θα καταχωρεί τα αποτελέσματα, θα τα προωθεί άμεσα προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκεί, από την ίδια βάση δεδομένων, θα παίρνουν τα αποτελέσματα και τα τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σ’ ένα ενδεικτικό ποσοστό εκλογικών τμημάτων (20%) ένα νέο σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω SMS, το SRT.

Αυτό το σύστημα αφορά μόνο στο ΥΠ.ΕΣ, και μόνο στις περιφερειακές εκλογές αλλά και σε πέντε μεγάλους δήμους της χώρας, προκειμένου το υπουργείο να έχει άμεσα μια εικόνα για το πώς εξελίσσονται τα αποτελέσματα.

Ο κ. Λυκουριώτης τόνισε ότι το σύστημα είναι δοκιμασμένο και οποιαδήποτε καθυστέρηση θα οφείλεται κύρια στον τρόπο που θα έρχονται τα αποτελέσματα από κάθε εκλογικό τμήμα.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...