Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Βρέθηκαν αρχαία στο βυθό της θάλασσας

Έκπληκτα έμειναν τα μέλη κλιμακίου της Εφορείας Ενάλιων Αλοννήσου, όταν ανακάλυψαν ...ναυάγιο μεσοβυζαντινών χρόνων στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου του νησιού.

Στο ναυάγιο βρέθηκαν σπασμένοι κυρίως αμφορείς, που εντοπίζονται σε επικλινή βραχώδη πυθμένα σε βάθος από 17 μέχρι 42 μέτρων. Οι επιστήμονες τράβηξαν ψηφιακές φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ναυαγίου ενώ ανέλκυσαν έναν αμφορέα προκειμένου να λάβουν δείγματα.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο της Εφορείας μαζί με τους αρχαιολόγους και τους τεχνικούς του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου, στο διάστημα 24 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, πραγματοποίησαν υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στη συγκεκριμένη περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό, καταγραφή και τεκμηρίωση αρχαίων ναυαγίων.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε ένα αυτόνομο υποβρύχιο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως σε υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα.


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...