Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο Α. Κατσιφάρας και ο Χ. Καφύρας στην Ηλεία

Σήμερα το πρωί ο Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον Χαράλαμπο Καφύρα, επισκέφθηκαν τη Βάρδα και τη Μανωλάδα. Σε συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ανασυγκρότησης...
... του αγροτικού τομέα με την ενίσχυση της παραγωγής σε ποιοτικά προϊόντα, ανταγωνιστικά, την προώθησή τους σε νέες αγορές, ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών και κυρίως των νέων που μπαίνουν στην παραγωγή.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την έκταση των προβλημάτων που ανέκυψαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τον κ. Κατσιφάρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στήριξης όσων επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης Τετάρτης ενώ αγρότες του επεσήμαναν την ανάγκη γρήγορης καταβολής των αποζημιώσεων.

Ο κ. Κατσιφάρας δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις ενέργειες που γίνονται από μέρους των αρμοδίων αρχών για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφθηκε ακόμη την Ανδραβίδα, τα Λεχαινά, το Τραγανό και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Πύργου : Άγιος Γεώργιος, Ελαιώνας, Αμπελώνας, όπου έγινε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους και το κύριο ζήτημα στο οποίο περιστράφηκε η συζήτηση με τους πολίτες ήταν κυρίως τα αγροτικά θέματα.

Ο κ. Χαράλαμπος Καφύρας τόνισε τα εξής: «Χρειάζεται μια νέα, θαρραλέα, σύγχρονη και αποδοτική αγροτική πολιτική. Με επώνυμα προϊόντα ονομασίας προέλευσης, διαμετακομιστικά και εμπορικά κέντρα, νέου τύπου συνεταιρισμούς δυνάμεων και στόχων, νέες καλλιέργειες και νέα εφόδια γνώσης, τεχνολογίας και εκπαίδευσης.

Η αναγέννηση του αγροτικού χώρου είναι, για μας που δουλεύουμε τη γη στα χωράφια εδώ και δεκαετίες, το όνειρο μας.

Δεν είναι πολιτική προεκλογική συγκυρία. Κάποιοι άλλοι ανακάλυψαν τώρα τους αγρότες και τα προβλήματά τους. Κάποιοι ζητούν την ψήφο των Ηλείων, την ώρα που χαίρονται γιατί η παλιά γεωργία έχει προβλήματα. Γιατί δεν έχουν πονέσει τη γη. Γιατί τα βλέπουν όλα σαν οικόπεδα.

Εμείς όμως λέμε όχι. Η γη μας δεν είναι οικόπεδα.

Είναι χωράφια. Είναι η μήτρα της νέας εποχής. Η  Ηλεία θα κρατήσει τους νέους στη γη τους και θα τους εκπαιδεύσει, θα τους εξοπλίσει και θα τους καμαρώσει επιχειρηματίες αγρότες. Η Ηλεία μπορεί να γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια, ο μεγάλος, ο πρότυπος αγροτικός χώρος της Ελλάδας».


(Δελτίο Τύπου)
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...