Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΔΝΤ: Στο τέλος του 2011 η ανάκαμψη στην Ελλάδα


Η δεύτερη εξέταση της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας από το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκληρώθηκε χθές και εκτιμά
πως ανάκαμψη αναμένεται στο δεύτερο μέρος του 2011.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τα απότελέσματα της έρευνας, το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές εξελίσσεται ομαλά, ενώ παρατηρούνται σημάδια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Απαιτούνται ωστόσο περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να προωθήσουν τη  ανάπτυξη.

Η Ελληνική κυβέρνηση σημείωσε καλή πρόοδο στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

Μετά από έξι μήνες εντατικών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, υπάρχουν σημάδια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, που υποβοηθείται από την επιβράδυνση του βασικού πληθωρισμού και από την αύξηση των μισθών.

Τα δημοσιονομικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν από την αρχή του προγράμματος, μείωσαν το έλλειμμα περίπου κατά 6 τοις εκατό του ΑΕΠ, μόνο για το 2010. Επιπλέον, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που εγκρίθηκε τον Ιούλιο, υποδηλώνει μεγάλα μακροπρόθεσμα δημοσιονομικά οφέλη και βελτιωμένη προσφορά εργασίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαθέσεις της αγοράς προς την Ελλάδα παραμένουν ευμετάβλητες. Η οικονομία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προσαρμογής και αυξάνεται η ανεργία.. Μια δοκιμασία-κλειδί θα είναι η εφαρμογή πρόσθετων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την προώθηση της ανάπτυξης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε συνέντευξη, του ο Πάουλ Τόμσεν που είναι επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που εμπλέκονται στην προσπάθεια της εξυγίανσης και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...