Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Καζάνι που βράζει οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Με καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί , μοιάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς...
αρνούνται να δεχτούν τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αναμένεται να συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, παρά το εορταστικό της περιόδου, με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς -πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη- αλλά και στάσεις εργασίας τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο θα υποστούν και σήμερα οι οδηγοί στην πρωτεύουσα, καθώς χειρόφρενο τραβούν όλα τα μέσα μεταφοράς- εκτός των μπλε λεωφορείων- από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και ο προαστιακός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4.

Η οριστικοποίηση του νέου απεργιακού δελτίου των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα οριστικοποιηθεί σήμερα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις που θα εξεταστούν και τις οποίες προτίθενται να υιοθετήσουν είναι:

- Τη Δευτέρα να λειτουργήσουν τα λεωφορεία από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και τις υπόλοιπες ώρες θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. Αντίθετα, από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ δεν θα λειτουργήσουν ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ.

- Την Τρίτη όλα τα μέσα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00, ενώ την Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν για 24ώρες όλες οι αστικές συγκοινωνίες.

- Την Πέμπτη τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν 09:00. έως τις 21:00., ενώ τα υπόλοιπα μέσα (ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) θα είναι πιθανότητα ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

- Την Παρασκευή σκοπεύουν όλοι οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ.


Σε αναζήτηση των επόμενων κινήσεων

Εν τω μεταξύ από χθες, τα συλλογικά όργανα των συνδικάτων, βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναμένεται να αποφασίσουν για τι μέλλει γενέσθαι το νέο έτος, καθώς έως τώρα δεν έχει οριστεί ημερομηνία συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν «μεγαλειώδη» τη συγκέντρωση και τη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Όπως εκτιμάται, στο απεργιακό. προσκλητήριο των συνδικάτων ανταποκρίθηκαν τουλάχιστον 80.000 εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία ανήλθε στο 100% στα ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ, τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, τον ΟΛΠ, τα ΛΙΜΑΝΙΑ, την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ και την COCA COLA. Εξάλλου, ξεπέρασε το 90% στις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, ενώ η συμμετοχή στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική στο Δημόσιο.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...