Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Το TOP 5 των Χριστουγεννιάτικων ταινιών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimgfhAppnp-s4UERB3oUWedqJqN93oL83rdFKaLyCa7TCjaTUGJt1I064frGg2U_JRaXqansQb_54ZPuyOl90-baBhyphenhyphenXUEoO51F7yf0en1X9z0TMtpY4aDCP96X0JOFEyI0Y_tYUvPzh5p/s200/merry_christmas_by_dimant.jpgΛίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, φτιάξαμε ένα εορταστικό αφιέρωμα με το TOP 5 των ταινιών που όλοι αγαπάμε να βλέπουμε μέσα στις γιορτές. Οι ταινίες επιλέχθηκαν με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια....5. A Christmas Carol


Υπόθεση: Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Τζιμ Κάρεϊ) ξεκινάει και φέτος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο (Γκάρι Όλντμαν) και στον ευδιάθετο ανιψιό του (Κόλιν Φερθ). Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο». Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί. Ο Σκρουτζ θα πρέπει να μαλακώσει την καρδιά του, για να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής και να επανορθώσει τα σφάλματα του, προτού είναι πολύ αργά...

4. Four Christmases

Υπόθεση: Κανείς δεν ξέρει να περνά καλύτερα στις γιορτές των Χριστουγέννων από τον Μπραντ και την Κέιτ. Κάθε 25 Δεκεμβρίου, αυτό το ευτυχισμένο ζευγάρι που ζει στο Σαν Φρανσίσκο και που δεν λέει ακόμα να πάρει την απόφαση να παντρευτεί, ακολουθεί πιστά μία παράδοση που ξεκίνησε από τον πρώτο χρόνο της γνωριμίας του: Και οι δύο αφήνουν πίσω τους τις θεότρελες οικογένειές τους και χαλαρώνουν κάνοντας διακοπές σε κάποιο εξωτικό και ηλιόλουστο μέρος, πολύ μακριά από τους δικούς τους. Εκεί, πίνοντας μαργαρίτες δίπλα στην πισίνα, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, ξέροντας ότι έχουν καταφέρει για άλλη μία φορά να αποφύγουν το χάος και τη συναισθηματική φόρτιση των τεσσάρων οικογενειών τους: των χωρισμένων γονιών τους, των φωνακλάδων αδερφών τους, μικρών παιδιών εκτός ελέγχου και των αναμενόμενων καυγάδων, αμήχανων στιγμών και της κατσουφιάς, που αποτελούν "ορόσημο" για όλες τις οικογενειακές γιορτές. Αλλά δυστυχώς, αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική… Ο Μπραντ (Βινς Βον) και η Κέιτ (Ρις Γουίδερσπουν) έχουν πακετάρει τα σορτς τους και τα γυαλιά ηλίου τους, αλλά είναι αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η τηλεοπτική κάμερα των ειδήσεων του τοπικού καναλιού τους έχει πιάσει στα πράσα, αποκαλύπτοντας σε όλους - συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών τους - το που βρίσκονται. Μην έχοντας καμία δικαιολογία, βρίσκονται - εξαναγκαστικά - καλεσμένοι για τις γιορτές στο σπίτι του πατέρα του Μπραντ. Και της μητέρας της Κέιτ. Και της μητέρας του Μπραντ. Και του πατέρα της Κέιτ. Δηλαδή, τέσσερα Χριστούγεννα σε μία ημέρα! Προετοιμάζονται λοιπόν για ένα μαραθώνιο οικογενειακών στιγμών, περιμένοντας τα χειρότερα. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει! Αλλά, καθώς ο Μπραντ μετρά αντίστροφα τα λεπτά μέχρι τη στιγμή που θα είναι και πάλι ελεύθεροι, κάτι αλλάζει στον τρόπο που σκέφτεται η Κέιτ. Στο τέλος, και οι δυο τους θα αποκτήσουν μία εντελώς διαφορετική οπτική για το ποιοι είναι, από πού έρχονται…και που πηγαίνουν. Και γνωρίζοντας καλύτερα τόσο τον πραγματικό εαυτό τους, αλλά και τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους, δίνουν μία ευκαιρία στην πραγματική αγάπη.

3. Love Actually

Υπόθεση: Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντώνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς και αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού.

2. Home Alone 2: Lost in New York

Υπόθεση: Ο γνωστός πια Kevin Mc Allister (Macaulay Calkin ) επιστρέφει δριμύτερος. Αυτή τη φορά οργανωμένος με αρκετά μετρητά, αλλά και πιστωτικές κάρτες γιατί δε ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται, και μετατρέπει τη Ν. Υόρκη σε παιχνιδότοπό του. Δυστυχώς όμως δε θα μείνει μόνος για πολύ. Οι γνωστοί κλέφτες Harry και Marv (Joe Pesci , Daniel Stern ), έχοντας ήδη απωθημένα εναντίον του από την τελευταία τους συνάντηση, βρίσκονται επίσης στη Ν. Υόρκη και από τη στιγμή που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, δε θα τον αφήσουν ήσυχο.
Ο Kevin όμως είναι έτοιμος να τους υποδεχτεί έχοντας ήδη οργανώσει τις παγίδες του, που κανένας από τους δύο δεν πρόκειται να ξεχάσει!


1. Το Πολικό Εξπρές

Υπόθεση: Την παραμονή των Χριστουγέννων ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο σταματάει έξω από την πόρτα ενός αγοριού που έχει πάψει να πιστεύει στον Αη Βασίλη.
Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο.

Διασχίστε βουνά, τοπία στρωμένα με πάγο και πανύψηλες γέφυρες.

Απολαύστε τη ζεστή σοκολάτα που σας προσφέρουν τραγουδιστά οι εκπληκτικοί σερβιτόροι που θα σας εξάψουν τη φαντασία.

Ο Τομ Χανκς και ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ξανασυνεργάζονται σε αυτή την κλασσική Χριστουγεννιάτικη ταινία, γυρισμένη με μια πρωτοποριακή μέθοδο CGI κινουμένων σχεδίων.

Η "Αποτύπωση Ερμηνείας" μετατρέπει κάθε στιγμή σε μαγική και σύμφωνα με το άστεγο ξωτικό "Όταν βλέπεις... πιστεύεις".

Θα δείτε θαύματα και θα το πιστέψετε. Τι περιμένετε λοιπόν; Επιβιβαστείτεεεεε!!!!!!

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...