Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα, αναβολές σε Αγγλία, Σκωτία

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίζουν την τελευταία τους αγωνιστική πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων. Την ίδια ώρα στην Αγγλία...μπαίνουμε σε…γιορτινό πρόγραμμα, αλλά το Νησί έχει καλυφθεί από χιόνι, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, αλλά και τα παιχνίδι της Άρσεναλ, της Τότεναμ και της Λίβερπουλ. 
Σπουδαίες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σε Ιταλία και Γαλλία.

Στην Premiership (18η αγ.) πέντε παιχνίδια έχουν αναβληθεί μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους και το μεγάλο ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο ήταν ορισμένο για το απόγευμα της Κυριακής.
 
Το χιόνι έχει καλύψει όλο το Νησί, με αποτέλεσμα να αναβληθούν ακόμα οι αναμετρήσεις Άρσεναλ-Στόουκ, Λίβερπουλ-Φούλαμ, Γουίγκαν-Άστον Βίλα, Μπλάκπουλ-Τότεναμ και Μπέρμιγχαμ-Νιούκαστλ.

Στη Serie A (17η αγ.) η Ίντερ συνεχίζει να απουσιάζει λόγω υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ωστόσο στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο μεγάλα ντέρμπι. Το πρώτο το βράδυ του Σαββάτου στο Μιλάνο, με την πρωτοπόρο Μίλαν να υποδέχεται τη Ρόμα, με στόχο να κλείσει θετικά τη χρονιά. Το σίγουρο είναι πως στο 2011 θα μπει ως πρωτοπόρος.
 
Να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή ψάχνουν οι «τζιαλορόσι». Την Κυριακή το πρόγραμμα κλείνει στη Γένοβα, με τις δύο…κυρίες (σ.σ Σαμπντόρια, Τζένοα) της πόλης να κοντράρονται σε ένα παιχνίδι δεν έχει μόνο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στις έδρες τους μένουν Λάτσιο και Νάπολι, να αποφύγει την παγίδα της Κιέβο θέλει η Γιουβέντους.

Στην Bundesliga (17η αγ.) η τελευταία αποστολή της πρωτοπόρου Ντόρτμουντ για το 2010 είναι στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης του πρώτου σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, Φάνη Γκέκα. 
 
Οι Βεστφαλοί θα κάνουν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών αν κερδίσουν, αλλά αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας για τον Κλοπ και τους παίκτες του. Κόντρα στον επίσης εξαιρετικό σκόρερ Σισέ θα δοκιμαστεί η δεύτερη Λεβερκούζεν. 
 
Σε μία περίοδο που δεν τα πάει καλά η Μάιντζ φιλοξενείται από τη Ζανκτ Πάουλι. Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Στουτγάρδης ο Μπρούνο Λαμπαντία θα έχει δύσκολο έργο με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Στην Primera Division (16η αγ.) η Μπαρτσελόνα θα έρθει αντιμέτωπη με τον εσωτερικό ανταγωνισμό της Εσπανιόλ. Στη νέα έδρα τους οι «παπαγάλοι» ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πρωταθλήτρια. 
 
Με την παράδοση στο πλάι τους ταξιδεύουν οι «μπλαουγκράνα». 
 
Μία ημέρα μετά η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Σεβίλη, η οποία δεν δείχνει να είναι σε κατάσταση να την απειλήσει με απώλεια βαθμών. Ωστόσο οι Ανδαλουσιάνοι τα πάνε καλύτερα εκτός έδρας. 
 
Η Βιγιαρεάλ θέλει να εδραιωθεί στην τριάδα με νίκη απέναντι στη Μαγιόρκα, την ώρα που η Βαλένθια φοβάται ότι το Σαν Σεμπαστιάν μπορεί να αποδειχθεί αφιλόξενο.

Στη Ligue 1 (18η αγ.) η χρονιά θα κλείσει με ένα σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Λιόν. Η κάτοχος του τίτλου και η μέχρι προ δύο ετών…δυνάστης θα κοντραριστούν με στόχο το τρίποντο που θα τους κρατήσει κοντά στην πρωτοπόρο Λιλ. 
 
Η τελευταία φιλοξενεί τη Νανσί και μετά την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Europa League στην ομάδα επικρατεί ευφορία. 
 
Η Παρί Σεν Ζερμέν λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη Μονακό, σε μία περίοδο που ο Νενέ κάνει τα πάντα. Για τη διατήρηση της βαθμολογικής απόστασης από τους διώκτες της παίζει η Ρεν με τη Βαλενσιέν. Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, ίσως παιχθεί την Κυριακή το Λανς-Καέν.

Στην Scottish Premiership (18η αγ.) άλλη μία αγωνιστική θα γίνει…κουτσουρεμένη. Μέχρι στιγμής μόνο τα παιχνίδια Χαρτς-Ινβερνές και Κιλμάρνοκ-Χιμπέρνιαν έχουν καταφέρει να επιζήσουν της κακοκαιρίας.

Στη Jupiler (20η αγ.) το ποδόσφαιρο δεν θα πάει διακοπές, αφού μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχουμε δύο ακόμα αγωνιστικές. Αυτό το Σαββατοκύριακο η πρωτοπόρος Γκενκ έχει εύκολο έργο στην έδρα της προτελευταίας Λιρς.
 
 
Μετά την αναπάντεχη πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Europa League η Άντερλεχτ φιλοξενείται στο Μπριζ από την ομώνυμη ομάδα, στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας.
 
Για το φόβο των επεισοδίων η λίγκα αποφάσισε να το ορίσει Κυριακή μεσημέρι. Η εξαιρετική αδύναμη Γκέρμιναλ υποδέχεται τη Γάνδη, με νίκη της Κορτράικ επί της Σταντάρ Λιέγης ξεκίνησε η 20η ημέρα.

Στη Superliga (14η αγ.) η προέλαση της Πόρτο λογικά θα συνεχιστεί και στην έδρα της Πάσος Φερέιρα. ΟΙ «Δράκοι» πάνε να τελειώσουν αήττητοι τον-παρά μία αγωνιστική-πρώτο γύρο και να τελειώσουν από νωρίς τα όνειρα των άλλων ομάδων για την κούπα. Η Πάσος παραμένει όμως επικίνδυνη στο σπίτι της.
 
Η δεύτερη Μπενφίκα φιλοξενεί τη Ρίο Άβε, με τον Ζόρζε Ζέσους να αμφισβητείται έντονα. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ των πρώτων αγωνιστικών η Σπόρτινγκ ανεβαίνει και επισκέπτεται το γειτονικό Σετούμπαλ. Με θρίαμβο της Μπράγκα επί της Ακαντέμικα άνοιξε η αγωνιστική.

Στην Eredivisie (19η αγ.) η Τβέντε δεν θα έχει την ευκαιρία να δει αν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ της συντριβής με 6-2 από τη Χέρενφεν. Ο προγραμματισμένος για την Παρασκευή αγώνας της με τη Χέρακλες ανεβλήθη. 
 
Η Αϊντχόφεν υποδέχεται τη Ρόντα, με την τελευταία να είναι εξαιρετικά αποδοτική εκτός έδρας. Συνεχίζει να εκπλήσσει η Χρόνινχεν και αυτή την εβδομάδα θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση της με διπλό κόντρα στην Εξέλσιορ. 
 
Ο Άγιαξ αρχίζει να συνέρχεται και υποδέχεται τη Φέγενορντ, σε ένα ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, αφού η διαφορά των ομάδων είναι μεγάλη.


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...