Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σοκ! Ο νηπιαγωγός που ασέλγησε σε 50 μικρά παιδιά

http://static.madata.gr/files/xeria_792614392.jpgΣοκ στην Ολλανδία από την αποκάλυψη της δράσης ενός «άρρωστου» άντρα που ασελγούσε σε μικρά παιδιά, τα οποία ήταν επιφορτισμένος να προσέχει...

Ο 27χρονος, που εργαζόταν σε παιδικούς σταθμούς, συνελήφθη και ομολόγησε ότι με τη δουλειά του έβρισκε ευκαιρία να παρενοχλεί σεξουαλικά δεκάδες παιδιά.

Ο νεαρός άντρας, λετονικής καταγωγής, συνελήφθη ύστερα από εμφάνιση φωτογραφιών πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους πρωταγωνιστές σε αμερικανικές ιστοσελίδες. Σε συνάντηση που είχε κεκλεισμένων των θυρών με τις αρχές, παραδέχτηκε ότι κακοποιούσε συστηματικά έως και πενήντα παιδιά, κυρίως βρέφη, αλλά και νήπια έως 4 ετών, από τον Φεβρουάριο του 2007 που άρχισε να εργάζεται στο Αμστερνταμ.

Η ολλανδική τηλεόραση ανέφερε ότι οι γονείς των θυμάτων, καθώς και οι γονείς άλλων παιδιών, που πήγαιναν στους παιδικούς σταθμούς «Het Hofnarretje» και «Jenno's Knuffelparadijs», προσκλήθηκαν στο δημαρχείο του Αμστερνταμ όπου ενημερώθηκαν από υπαλλήλους της εισαγγελίας και της αστυνομίας για τις αποτρόπαιες πράξεις του συλληφθέντος. Οπως διευκρινίζει δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraa», τα κρούσματα κακοποίησης σημειώθηκαν όχι μόνο στους δύο παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε πολλά από τα σπίτια των παιδιών, όπου ο συλληφθείς εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ. Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος άντρας διαφήμιζε τις υπηρεσίες του μέσω Ιντερνετ.

Τώρα οι αρχές εξετάζουν αν ο Λετονός εμπλέκεται σε δίκτυο πορνογραφίας. Οπως εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Μπέρναρντ Βέλτεν, τις υποψίες των αρχών κίνησε το γεγονός ότι ο ερωτικός σύντροφος του συλληφθέντος, ένας άντρας 37 ετών, βρέθηκε μπλεγμένος σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, ενώ η εισαγγελία εντόπισε μεγάλη ποσότητα από παιδικές φωτογραφίες και άλλο πορνογραφικό υλικό στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν.

Στους σοκαρισμένους γονείς των θυμάτων οι ολλανδικές αρχές έσπευσαν να προσφέρουν επαγγελματική βοήθεια, ενώ την ίδια στιγμή κάλεσαν τα ολλανδικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης.

Η νέα αυτή υπόθεση παιδοφιλίας που σοκάρει την ολλανδική κοινωνία έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά την υπόθεση του 60χρονου δασκάλου κολύμβησης Μπένο Λαρού, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο σε επτά χρόνια φυλάκισης για τη σεξουαλική κακοποίηση σαράντα μαθητριών του. Τα θύματά του ήταν πολύ νεαρής ηλικίας και έπασχαν από μαθησιακές δυσκολίες.
24ORO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...