Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ελάχιστοι οι κουκουλοφόροι που παραμένουν στο Πολυτεχνείο – Αποχώρησε η Αστυνομία



Ώρα 15:35 Οδοφράγματα και φωτιές στην Στουρνάρη
Ώρα 15:35 Οδοφράγματα και φωτιές στην Στουρνάρη
Ώρα 15:35 Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ
Ώρα 15:35 Πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ

Ώρα 14:30 Αυτοκίνητο στις φλόγες στην οδό Ομήρου
Ώρα 14:30 Αυτοκίνητο στις φλόγες στην οδό Ομήρου


Κατεστραμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Συντάγματος
Κατεστραμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Συντάγματος

Ώρα 13:45 δακρυγόνα και φωτιές στο Σύνταγμα
Ώρα 13:45 δακρυγόνα και φωτιές στο Σύνταγμα
Ώρα 13:45 Επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών
Ώρα 13:45 Επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών

- Παραδόθηκαν στη κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι
- Το χρονικό των επεισοδίων - Δείτε τις εικόνες
- Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Στις τέσσερις και μισή δώθηκε τελευταία στην κυκλοφορία και η οδός Πατησίων, ενώ η κίνηση έχει ήδη αποκασταθεί σε όλους
τους κεντρικούς δρόμους.Όμως ήδη οι εικόνες από τα επεισόδια ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το CNN το BBC  το SKY NEWS και το DER SPIEGEL.

Όλα τα γεγονότα από το πρωί


Από τις 15:15 δεκάδες κουκουλοφόροι είχαν ταμπουρωθεί στους χώρους του Πολυτεχνείου και ξεκίνησαν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ που απαντούσαν με δεκάδες δακρυγόνα. Οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει πύρινα οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας "μπλόκαραν" την είσοδο προς την περιοχή των Εξαρχείων σε όλο το μήκος της οδού Σόλωνος.





Ώρα 15:00 και οι τελευταίοι από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πήραν μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων άρχισαν να διαλύονται καθώς σε όλο το κέντρο της Αθήνας η χρήση δακρυγόνων ήταν τόσο εκτεταμένη που ήταν αδύνατο να αναπνεύσουν.

Την ίδια ώρα σημειώνονταν επεισόδια μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ με μια ομάδα κουκουλοφόρων να φτάνει μια ανάσα από την είσοδο και να πυρπολεί τουλάχιστον δύο μηχανές αστυνομικών.


Ώρα 14:40 Οι κουκουλοφόροι συνέχισαν να πετούν μολότοφ σε όλο το μήκος της οδού Πανεπιστημίου και να καταστρέφουν καταστήματα


Ώρα 14:20 Την πορεία ακολουθούσαν οι κουκουλοφόροι  που μετά τις καταστροφές στην πλατεία Συντάγματος οχυρώθηκαν στο χώρο των Προπυλαίων.


Σπάσανε στάσεις λεωφορείων και πεζοδρόμια για να πάρουν ... πολεμοφόδια και πετούσαν συνεχώς μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που... έμοιζαν να περιμένουν πότε θα “χαθούν” προς την περιοχή των Εξαρχείων.



Ειρηνική και μεγαλειώδης πορεία

Ίσως η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο για να διαδηλώσουν.

Μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρων θέλησαν να κάψουν και να καταστρέψουν. Υπερβολική και η αντίδραση των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων επί δικαίων και αδίκων.

Τουλάχιστον για μισή ώρα οι κουκουλοφόροι έσπαζαν και έκαιγαν στο Σύνταγμα. Παρά τα δακρυγόνα και τις φωτιές οι πολίτες κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους και να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.

Σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων αδιακρίτως.
Οι διαδηλωτές που δεν είχαν σχέση με την επίθεση και θέλησαν να κάνουν ειρηνική πορεία βρέθηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών.
Μια ομάδα περίπου 300-400 ατόμων συμπλέκεται με τα ΜΑΤ μπροστά τον 'Αγνωστο Στρατιώτη


Μια ομάδα αντεξουσιαστών πέταξε δεκάδες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και τα επεισόδια γενικεύτηκαν



Είναι χαρακτηριστικό ότι ομάδες περιφρούρησης την πορείας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανέκοψαν την πορεία πριν την πλατεία Συντάγματος για να μην μπει ο κόσμος στο “πολεμικό” σκηνικό, αλλά και να αποκλειστούν οι κουκουλοφόροι εκτός πορείας.


Ώρα 13:22
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα διαδηλωτών είδε τον πρώην υπουργό να διασχίζει με τα πόδια το δρόμο και επιτέθηκε εναντίον του. Άνδρες των ΜΑΤ “φυγάδευσαν” τον κ. Χατζιδάκη.

Ώρα 13:22 Μικρές ομάδες αντεξουσιαστών ξεκίνησαν “κλεφτοπόλεμο” με τα ΜΑΤ στα στενά μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου. Η ένταση δεν διήρκεσε παρά μερικά μόνο λεπτά.
newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

    Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...