Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

"Έβρεξε" βράχους στη Νεράϊδα! (βίντεο).


\"Έβρεξε\" βράχους στη Νεράϊδα! (βίντεο)
Δεν ήταν σεισμική η δόνηση που ένιωσαν οι κάτοικοι του χωριού Νεράϊδα το βράδυ της Δευτέρας, αλλά το αποτέλεσμα της αποκόλλησης και πτώσης ενός τεράστιου βράχου!
Ο βράχος παρέσυρε κατά την πτώση του μικρότερα βράχια και χώματα, αλλά ευτυχώς δεν επλήγη το σπίτι από το οποίο πέρασε "ξυστά" και κυρίως δεν χτυπήθηκε κάποιος από τους κατοίκους του χωριού.

Μοναδικά "θύματα" τα μελίσσια που είχε τοποθετήσει κάτοικος και τα οποία παρασύρθηκαν.

Η οδική επικοινωνία με το γειτονικό χωριό, τις Μηλιές, έχει πλέον διακοπεί αφού ο βράχος διέλυσε κυριολεκτικά το δρόμο που συνδέει τα δύο χωριά. Οι μικροί μαθητές  είναι υποχρεωμένοι πλέον να διανύσουν μεγάλη απόσταση μέσω άλλου οδικού άξονα για να πάνε στο σχολείο τους στο Λάλα.
Μηχανικοί της Νομαρχίας επισκέφθηκαν το σημείο και οι κάτοικοι τους ζήτησαν την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των ζημιών.

Οι αιτίες της κατολίσθησης μπορούν να αναζητηθούν στη βροχόπτωση που είχε προηγηθεί, σε συνδυασμό με το ρημαγμένο από τις πυρκαγιές του 2007 περιβάλλον...


iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...