Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δένουν χειρόφρενο την Πέμπτη όλα τα μέσα μεταφοράς - Χάος θα επικρατήσει στην Αθήνα


Μάχη στις δικαστικές αίθουσες δίνουν συνδικαλιστές και διοικήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Την Πέμπτη δένουν χειρόφρενο τα μέσα μεταφοράς.

Χωρίς Αστικές Συγκοινωνίες θα μείνει την Πέμπτη η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών της Αττικής.

Συγκεκριμένα τόσο οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, στον ΗΣΑΠ και στον Προαστιακό όσο και συνάδελφοι τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη.

Στον αέρα βρίσκονται οι αυριανές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι διοικήσεις των εταιρειών έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες.

Ήδη, το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις εννέα το βράδυ απόψε με τη λήξη της βάρδιας (24:00), όσο και την αυριανή 24ωρη απεργία. Ανάλογη απόφαση πήρε και το Πρωτοδικείο του Πειραιά, το οποίο κήρυξε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, θα υποστούν τις πειθαρχικές και όποιες άλλες κυρώσεις προβλέπονται.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...