Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το Ελληνικό... απογειώνεται, η Ποσειδώνος... βυθίζεται!

Η διυπουργική επιτροπή με τον βαρύγδουπο τίτλο “Στρατηγικών Επενδύσεων” συνεδρίασε για πρώτη φορά ώστε να μπει μπροστά το fast track...

Σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε μπρος η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που η κυβέρνηση ελπίζει να βάλει στα ταμεία περίπου 4 δισ. ως το 2014.

Η πιο προωθημένη επένδυση φαίνεται πως είναι αυτή της Qatar Investment Authority που αφορά στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μια έκταση 5.500 στρεμμάτων στην οποία θέλουν να επενδύσουν οι ... Καταριανοί υποσχόμενοι συνολική επένδυση 5 δισ.

Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους υπεύθυνους της εταιρείας όσο και με τους δημάρχους της περιοχής για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η επένδυση.
Πρέπει όμως να καθοριστεί η έκταση που θα δοθεί για αστική ανάπτυξη, εμπορική αξιοποίηση, χώρους αναψυχής, άθλησης καθώς και το τμήμα που θα γίνει πάρκο. 

Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” στο σχέδιο αυτό, εξετάζεται η επέκταση του γκολφ της Γλυφάδας ώστε να γίνει ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών και παράλληλα η αξιοποίηση της μαρίνας που βρίσκεται σήμερα απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο.

Κάπου εδώ... μπαίνει εμπόδιο η λεωφόρος Ποσειδώνος που κόβει στη μέση της έκταση και έτσι μελετάται η βύθισή της στο τμήμα που περνάει μπροστά από το αεροδρόμιο ή η δημιουργία πλέγματος γεφυρών που θα ενοποιήσουν την έκταση.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...