Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη του Ιάπωνα πρέσβη στην Αρχαία Ολυμπία


Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε σήμερα ο Ιάπωνας πρέσβης στην Ελλάδα Hiroshi Toda. Tον Ιάπωνα διπλωματικό αξιωματούχο και την σύζυγό του υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς .


 

«Είναι μεγάλη μας τιμή, ως δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, να σας υποδεχόμαστε σήμερα  στην γενέτειρα  του Ολυμπισμού και της Ειρήνης. Οι δεσμοί μας και ως χώρα και ως δήμος με την Ιαπωνία είναι ισχυροί εδώ και χρόνια. Ως δήμος, έχουμε ανταλλάξει πολλές επισκέψεις και φιλοξενίες με την αδελφοποιημένη με την Ολυμπία πόλη της Ιναζάβα. Η αδελφοποίηση έγινε το 1986-1987, λόγω  της αγάπης του Ιάπωνα καθηγητή της φιλοσοφίας κ. Κοκούμπου  προς την Ελλάδα και την Ολυμπία. Μάλιστα ήταν τέτοιοι οι δεσμοί που ανέπτυξε ο καθηγητής με την πόλη μας που ζήτησε η μισή του τέφρα να ενταφιαστεί στον αύλειο χώρο του δημαρχείου  μας» είπε ο κ. Κοτζιάς απευθυνόμενος στον κ. Toda.

Από την πλευρά του ο πρέσβης εξέφρασε την χαρά του που επισκέπτεται την Ολυμπία, τον τόπο που είναι παγκόσμια γνωστός λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον δήμαρχο, ο κ.Toda έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα δομή του δήμου και ζήτησε να ενημερωθεί για την έκταση, την μορφολογία και τον αριθμό των συνενωμένων δήμων. Ο Ιάπωνας πρέσβης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και εξέφρασε την επιθυμία του να επαναλάβει την επίσκεψη του και στο μέλλον.

Ο πρέσβης επισκέφθηκε και το χώρο του παλιού δημαρχείου όπου βρίσκεται η προτομή του καθηγητή Κοκούμπου και ενταφιασμένη η τέφρα του και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...