Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σε διάλογο για τα νέα μέτρα καλεί η κυβέρνηση τα κόμματα


Τον ορισμό εκπροσώπων που θα συμμετάσχουν σε διαβούλευση για τον προσδιορισμό των νέων μέτρων ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου.


Με την επιστολή του, προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τη γενική γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους για "έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από την Ελληνική Βουλή εντός του Μαΐου".

Ο διάλογος, σύμφωνα με την επιστολή, κρίνεται επιτακτικός για να σχεδιαστεί ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο "με στόχο τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και ανάληψη πρωτοβουλιών που φέρνουν ανάπτυξη εμβαθύνοντας ταυτόχρονα και στην κοινωνική συνοχή".

Όπως υποστηρίζει, έπειδη οι αποφάσεις "ξεπερνούν την κοινοβουλευτική θητεία αυτής της Κυβέρνησης, είναι συνεπώς απαραίτητο να στηριχθούν από ένα όσο το δυνατό ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...