Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αποφάσεις για την μεταφορά μαθητών


Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας συζητήθηκαν χθες το πρωί στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με πρωτοβουλία...
...του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση παρέμβαση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να απεμπλακούν οι διαδικασίες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο μεταφοράς των μαθητών.

Η Ένωση Περιφερειών ζητά εν πρώτοις την άμεση προώθηση και ψήφιση τροπολογίας που θα ρυθμίζει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις συμβάσεις για την μεταφορά μαθητών από τις καταργηθείσες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Επίσης, την απόδοση από το Υπουργείο Παιδείας όλων των χρημάτων που αντιστοιχούν σε οφειλές παλαιοτέρων ετών και τέλος την σωστή και έγκαιρη προετοιμασία ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και κενά από την εφαρμογή σχετικής διάταξης του «Καλλικράτη» που από την 1η Ιουλίου μεταβιβάζει την αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών στους δήμους.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...