Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πέρασε και από τον Άρη ο Ολυμπιακός

Νίκη-ανατροπή με Τζιμπούρ και Φουστέρ

Το άλλο Σάββατο με ΠΑΟ στο Φάληρο
Με το όγδοο φετινό γκολ του Νταβίντ Φουστέρ (75'), ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (2-1) και από την έδρα του Άρη, διατηρώντας έτσι το σημαντικό αβαντάζ έναντι του Παναθηναϊκού τον οποίο υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο στο Καραϊσκάκη.
Ο Άρης προηγήθηκε με τον Νέτο στο 17', ο Τζιμπούρ ισοφάρισε στο 39'. Ήταν 10η διαδοχική νίκη του Ολυμπιακού που μετρούσε 6 σερί ήττες σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης.


Ο Ολυμπιακός με τη νίκη αυτή, την οποία μετά το ματς οι ποδοσφαιριστές του, χαρακτήρισαν πιο σημαντική της φετινής περιόδου, σχεδόν αγκάλιασε τον φετινό τίτλο. Εκτοξεύθηκε στο +10 κι αν ακόμη ο Παναθηναϊκός νικήσει την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής και ξαναπάει τη διαφορά στο μείον επτά, η απόσταση είναι τεράστια και δεν είναι εύκολο να καλυφθεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο Βαλβέρδε εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Μανιάτη αντί του ανέτοιμου Τοροσίδη, ενώ με τη σημερινή δικαίωση του Ολυμπιακού στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αγωνίστηκε κανονικά στην κορυφή της επίθεσης ο Μιραλάς. Στον αντίποδα ο Γιάννης Μιχαλήτσος έβαλε στην εστία το νεαρό Βελλίδη αντί του ανέτοιμου Σηφάκη, ενώ για πρώτη φορά έπαιξε βασικός (και στην κορυφή της επίθεσης) ο Μπομπαντίγια.

Αρκετά καλός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετή ένταση πάντως και τον Άρη να αιφνιδιάζει  στο 17' με τον Νέτο, ο οποίος “ξαναχτύπησε” μια εβδομάδα μετά τα δυο γκολ σε βάρος της ΑΕΚ. Ο Άρης κλείστηκε, προσπάθησε να αμυνθεί με 7 και 8 παίκτες και ο Ολυμπιακός αναλαμβάνοντας τον πλήρη έλεγχο πίεσε για την ισοφάριση. Η τετράδα Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ζαϊρί, Τζιμπούρ προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων με πολλές κοντινές πάσες και συνεχή κυκλοφορία της μπάλας. Έτσι ήρθε η ισοφάριση στο 39' με το πρώτο γκολ που σημειώνει με την “ερυθρόλευκη” φανέλα ο Τζιμπούρ.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις, κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, δεν του δόθηκε πέναλτι στο 48' (Πρίττας στον Ριέρα) και έψαξε το γκολ με αρκετές σέντρες. Σε μια απ' αυτές στο 75' αδράνησε η άμυνα του Άρη, ο Μίσελ δεν έδιωξε αποτελεσματικά και με καταπληκτικό γυριστό σουτ ο Φουστέρ χάρισε μια μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ που αμφισβητήθηκε εντόνως στην αρχή της σεζόν, αλλά με τα γκολ – βαθμούς που πέτυχε το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται σε πολυτιμότερο παίκτη του Ολυμπιακού.
 
Το φιλμ του αγώνα
 
13’ Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Ιμπαγάσα να βγάζει ωραία μπαλιά στον Μιραλάς, που κατέβασε άψογα την μπάλα, αλλά το πλασέ που έκανε υπό πίεση πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη.
17’ ΓΚΟΛ (1-0): Στην πρώτη του ευκαιρία, ο Άρης καταφέρνει να προηγηθεί. Ο Κόκε βρήκε έξοχα, με τακουνάκι, τον Μπομπαντίγια που άφησε την μπάλα στο Νέτο και ο Βραζιλιάνος με σουτ υπό την πίεση του Μέλμπεργκ έκανε το 1-0.
21’ Σουτ του Κόκε από μακριά μπλόκαρε εύκολα ο Πάρντο.
23’ Γυριστό σουτ από τον Τζιμπούρ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
27’ Ωραίο σουτ από τον Τζιμπούρ, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη πέρασε η μπάλα.
28’ Ο Λαζαρίδης γύρισε την μπάλα και ο Κόκε έπιασε ωραίο γυριστό σουτ, με την μπάλα νε φεύγει άουτ.
39’ ΓΚΟΛ (1-1): Ο Ιμπαγάσα βρήκε με ωραίο τρόπο τον Τζιμπούρ στην πλάτη της άμυνας του Άρη και ο Αλγερνινός από πλάγια θέση νίκησε τον Βελλίδη με το αριστερό.
48’ Μετά την εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Πρίττας κράτησε τον Ριέρα μέσα στην περιοχή, ο Σιδηρόπουλος κακώς δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι.
53’ Ο Φατί έδωσε στον Τόχα που έπιασε ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
75’ ΓΚΟΛ (1-2): Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από τα αριστερά, ο Μίσελ δεν έδιωξε καλά την μπάλα και αυτή έφτασε στον Φουστέρ που με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι έγραψε το 2-1. 
89’ Ο Καστίγιο έκανε τη σέντρα και ο Τσέζαρεκ προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο, που έκανε λάθος έξοδο.
 
ΣΚΟΡΕΡ: 17’ Νέτο – 39’ Τζιμπούρ, 75’ Φουστέρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φατί, Βελλίδης, Ρονάλντο – Ιμπαγάσα, Ριέρα
 
ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Μίσελ, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Φατί, Πρίττας (79’ Τσέζαρεκ), Τόχα (86’ Πορτίγια), Νέτο, Κόκε, Μπομπαντίγια (73’ Καστίγιο). 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης (72’ Τοροσίδης), Μπράβο (82’ Χολέμπας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ριέρα, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Μιραλάς (27' Ζαϊρί). 
  e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...