Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στη δημοσιογραφία δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη…


Διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα ένα άρθρο που μόνο ως άλλοθι για την δημοσιογραφική απώλεια του σημαντικού κοινωνικού θέματος του ΚΕΠΕΠ μπορούμε να το εκλάβουμε. Ο συντάκτης του άρθρου αυτού ισχυρίζεται...
...ότι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα του ΚΕΠΕΠ ήθελαν απλά να… κάνουν ντόρο!

Δεν μπορούμε εμείς εδώ στο iliatora.gr να φανταστούμε ότι μπορεί να υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι θα πέταγαν στον κάλαθο των αχρήστων φωτογραφίες όπως αυτές που δημοσιεύσαμε, πολύ περισσότερο δε το συγκλονιστικό άρθρο της ευρωπαίας εθελόντριας που μας το εμπιστεύθηκε.

Ούτε, βέβαια, συμφωνούμε ότι στη δημοσιογραφία όλοι έχουν την ίδια αντίληψη. Όμως, και ένα μικρό παιδάκι γνωρίζει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει ως αρχή την αποκάλυψη θεμάτων και καταστάσεων αθέατων και δύσκολων.

Εμείς, φυσικά, δεν έχουμε κανένα δίλημμα για την ορθότητα της απόφασής μας να προβάλλουμε αυτό το θέμα που αμέσως, μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η ΕΡΤ και η «Ελευθεροτυπία», τηλεοπτικοί & ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες αλλά και δεκάδες  ιστοσελίδες σε όλη τη χώρα το αναπαρήγαγαν, δικαιώνοντας την επιλογή μας να το προβάλλουμε.

Όλα τα υπόλοιπα, οι επικρίσεις, οι αιχμές και τα πικρόχολα «συναδελφικά» σχόλια, θυμίζουν την αμίμητη λαϊκή ρήση: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...