Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σέντραλ Παρκ το Ελληνικό


Σέντραλ Παρκ το Ελληνικό
Στο πλαίσιο του Fast Track του υπουργείου Επικρατείας θα ενταχθεί η αξιοποίηση του Ελληνικού. 

Μια αξιοποίηση που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, θα περιλαμβάνει την κατασκευή μίας µεγάλης µαρίνας καθώς και το µεγαλύτερο ενυδρείο του κόσµου.


Σύµφωνα µε την πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεµπίγιο, θα δηµιουργηθούν δύο γήπεδα γκολφ, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήµια, εκθεσιακά, τεχνολογικά και συνεδριακά κέντρα όπως και εµπορικά κέντρα.

Στη συνολική έκταση των 5.500 στρεµµάτων δεν αποκλείεται να υπάρξει και ήπια οικιστική ανάπτυξη, ενώ µεγάλο κομμάτι του πάρκου θα καταλαµβάνετε από χώρους πρασίνου.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το σχέδιο για την αξιοποίηση και την ανάπλαση του Ελληνικού που θα έχει κόστος 5 - 7 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει ο υπουργός Επικρατείας αρµόδιος για επενδύσεις Χάρης Παµπούκης σε αξιωματούχους του Κατάρ σε συνάντηση που θα έχουν την ερχόµενη Τρίτη σε µία προγραµµατισµένη βάσει του µνηµονίου της Νέας Υόρκης συνεργασία των δύο πλευρών.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στόχος είναι η δηµιουργία ενός από τα µεγαλύτερα µητροπολιτικά πάρκα στον κόσµο, στο πρότυπο του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, και εμφανίζονται αισιόδοξοι για το ότι οι συζητήσεις θα πάνε καλά, και έτσι σε περίπου δύο μήνες η κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να ανακοινώσει το συνολικό πρόγραμμα ανάπλασης.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως η αξιοποίηση του Ελληνικού θα δηµιουργήσει χιλιάδες µόνιµες θέσεις εργασίας, και πως οφέλη από την ανάπλαση της περιοχής θα έχουν όλοι οι όµοροι δήµοι.

Αύριο συνεδριάζει η ∆ιυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον κ. Παµπούκη παρουσία των υπουργών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υποδοµών και Μεταφορών, ΥΠΕΚΑ και Πολιτισµού (ο υπουργός Εξωτερικών θα απουσιάζει) κατά την οποία και θασυζητηθεί η ένταξη του Ελληνικού στο Fast Track όπου θα υπάρξει σύµπραξη του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.

Στην ίδια σύσκεψη ο κ. Παµπούκης αναµένεται να ενηµερώσει τους συναδέλφους του για τα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που το Invest In Greece έχει κρίνει ότι µπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...