Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το σχέδιο για το Ελληνικό περιλαµβάνει µεγάλη µαρίνα και το µεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσµο





Στο πρόγραµµα Fast Track του υπουργείου Επικρατείας θα ενταχθεί το έργο αξιοποίησης του Ελληνικού, το οποίο µεταξύ άλλων περιλαµβάνει - σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές - την κατασκευή µεγάλης µαρίνας καθώς και του µεγαλύτερου ενυδρείου στον κόσµο.

Ακόµη, σύµφωνα µετην πρόταση του καταλανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεµπίγιο, θα δηµιουργηθούν δύο γήπεδα γκολφ, ερευνητικά κέντρα (Research Development Centers), πανεπιστήµια, εκθεσιακά, τεχνολογικά και συνεδριακά κέντραόπως και εµπορικά κέντρα τύπου Mall.

Στη συνολική έκτασητου Ελληνικού (5.500 στρεµµάτων) δεν αποκλείεται σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές να υπάρξει και ήπια οικιστική ανάπτυξη, ενώ µεγάλο ποσοστό του πάρκου θα καταλαµβάνει το πράσινο. «Θα είναι ένας µεγάλος κήπος» λένε χαρακτηριστικά.

To συνολικό σύµφωνα µε αρχικές εκτιµήσεις σχέδιο για την αξιοποίηση - ανάπλαση του Ελληνικού ύψους 5 - 7 δισ.ευρώ θα παρουσιάσει ο υπουργός Επικρατείας αρµόδιος για επενδύσεις Χάρης Παµπούκης στους αξιωµατούχους του Κατάρ µε τους οποίους θα συναντηθεί την ερχόµενη Τρίτη σε µία προγραµµατισµένη βάσει του µνηµονίου της Νέας Υόρκης συνεργασία των δύο πλευρών.



Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για τη δηµιουργία ενός από τα µεγαλύτερα µητροπολιτικά πάρκα στον κόσµο, στα πρότυπα του Σέντραλ Παρκ και του Χάιντ Παρκ, και εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως «εάν οι συζητήσεις µε τους υποψήφιους επενδυτές πάνε καλά» ενδεχοµένως ακόµη και το επόµενο δίµηνο η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις για το συνολικό πρόγραµµα ανάπλασης.

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση του Ελληνικού να δηµιουρ γήσει δεκάδες χιλιάδες µόνιµες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιµάται ότι οφέλη από την ανάπλαση της περιοχής θα έχουν και όλοι οι όµοροι δήµοι.

Αύριο συνεδριάζει η ∆ιυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον κ. Παµπούκη παρουσία των υπουργών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υποδοµών και Μεταφορών, ΥΠΕΚΑ και Πολιτισµού (ο υπουργός Εξωτερικών θα απουσιάζει) κατά την οποία και θασυζητηθεί η ένταξη του Ελληνικού στο Fast Track όπου θα υπάρξει σύµπραξη του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. Στην ίδιασύσκεψη ο κ. Παµπούκης αναµένεται να ενηµερώσει τους συναδέλφους του για τα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που το Invest In Greece έχει κρίνει ότι µπορούν να ενταχθούνστο Fast Track.

Υπενθυµίζεται ότι ο Χοσέ Ασεµπίγιο παρουσίασε τις προτάσεις του για το Ελληνικό προσαρµοσµένες στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στους συναρµόδιους υπουργούς σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...