Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε πόντος ένα δώρο ζωής


Κάθε πόντος ένα δώρο ζωής


Τα προγράμματα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» κατά του παιδικού υποσιτισμού στηρίζει έμπρακτα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
 Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου ευαισθητοποιείται από το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα και υποστηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) δωρίζοντας ένα γεύμα για κάθε πόντο που θα πετυχαίνει η ομάδα του Παναθηναϊκού στους εντός έδρας αγώνες.

Σε ανακοίνωσή της η "πράσινη" ΚΑΕ αναφέρει: «Καλούμε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να έρθουν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν την ομάδα μας να πετύχει περισσότερους πόντους.

Σας καλούμε να υποστηρίξετε ένα διαφορετικό αγώνα ζωής και να προσφέρουμε όλοι μαζί μια ελπίδα ζωής στα παιδιά που καθημερινά αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Κάθε πόντος ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη επί του αντιπάλου αλλά και του υποσιτισμού».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για το μείζον θέμα του παιδικού υποσιτισμού, αλλά και για το έργο των ΓΧΣ: «195 εκατ. παιδιά παγκοσμίως υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού. Κάθε 6 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει λόγω του υποσιτισμού, ενώ κάθε χρόνο 5 εκατ. παιδιά χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημιουργήθηκαν το 1971 από μια ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν με πάθος ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ιατρική φροντίδα.

Εφέτος συμπληρώνουν 40 χρόνια ανεξάρτητης, ιατρικής, ανθρωπιστικής δράσης, παρέχοντας ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο.

Μέσα από τα προγράμματα επισιτιστικής φροντίδας που υλοποιούν σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο, αγωνίζονται να καταπολεμήσουν τον υποσιτισμό και να κάνουν τις συνέπειές του λιγότερο σαρωτικές στα παιδιά κάτω των 5 ετών. Το 2009 περιέθαλψαν 250.000 υποσιτισμένα παιδιά σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο.»
gossip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...