Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα οι αποφάσεις για αυτόφωρο και χειροπέδες στους φοροφυγάδες



Το αυτόφωρο, οι χειροπέδες για όσους αρνούνται να πληρώσουν χρέη, οι μετατροπές ποινών κ.α.  “πέφτουν” σήμερα στο τραπέζι του υπουργικού.

Σύμφωνα με τις προθέσεις της Κυβέρνησης πλέον όσοι χρωστούν πάνω από 75.000 ευρώ θα παραπέμπονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου ακόμη και πέντε χρόνια μετά την τέλεση του αδικήματος, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για όσους χρωστούν έως 75.000 ευρώ, αλλά η διαδικασία του αυτοφώρου θα κινείται ως 20 μήνες από την τέλεση του αδικήματος.

Παράλληλα γίνεται πιο δύσκολη η προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς όποιος το επιθυμεί θα πρέπει πρώτα να πληρώσει το 50% των προστίμων ή των φόρων που του έχουν επιβληθεί και μετά να κινηθεί νομικά.

Η μετατροπή ή αναστολή ποινής που έχει επιβληθεί θα γίνεται μόνο εφόσον όποιος έχει καταδικαστεί εξοφλήσει τα όποια χρέη έχει.

Για της εταιρείες (όχι για τα φυσικά πρόσωπα) προβλέπεται και διαπόμπευση με δημοσιοποίηση των στοιχείων εφόσον δεν πληρώνουν τα χρωστούμενα για τουλάχιστον έναν χρόνο και εφόσον τα ποσά είναι μεγαλύτερα από 150.000
newsit


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...