Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

iliatora.gr | Σύσκεψη για τον αντικαπνιστικό νόμο


Συνεχίζει να διχάζει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, που οδηγεί στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στον Πύργο, οι καταστηματάρχες οργανώνονται με στόχο να διεκδικήσουν, όπως χιλιάδες συνάδελφοί τους σε όλη την χώρα, την τροποποίηση της νομοθεσίας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η Δημοτική Αρχή και οι καταστηματάρχες αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πύργου «Ο Διόνυσος» κα Χρονοπούλου, μίλησε για τις εξελίξεις και τις δράσεις ανάλογων συλλόγων ανά την Ελλάδα. Διάβασε το υπόμνημα του συλλόγου, στο οποίο αναφέρεται πως ο στόχος είναι η τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα επιλογής για το αν το κατάστημα θα είναι για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως έχει τη διάθεση να στηρίξει τους επαγγελματίες, όμως δεν γίνεται να μην εφαρμόσουν το νόμο οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους ζήτησαν την ανοχή των υπηρεσιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι λόγω της κρίσης βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα χτυπήματα στον κλάδο τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο και ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Αργυρόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης κ. Σκορδαλής.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...