Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό είναι ποδόσφαιρο: This is Arsenal!


Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο για 90 λεπτά, η Άρσεναλ όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα...
αλλά έδειξε πως διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο της ομάδας που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-1 με ανατροπή και πήραν βραχεία κεφαλή ενόψει επαναληπτικού!


Την ίδια ώρα, η Σαχτάρ πανηγύρισε τεράστια νίκη στην έδρα της Ρόμα με 3-2.

Το παιχνίδι στο πρώτο θύμισε πολύ το περσινό μεταξύ των δύο ομάδων. Ο ρυθμός πολύ γρήγορος, μόνο που η Άρσεναλ ήταν αυτή που έδειχνε «δαιμονισμένη», ενώ πέρυσι άπαντες… τρίβαμε τα μάτια μας με τα «μαγικά» των «μπλαουγκράνα». Οι «κανονιέρηδες» ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο μέρος, καθώς πίεζαν σε όλο το γήπεδο, έβγαζαν οργανωμένες επιθέσεις, ενώ απέδιδαν καλά και στην άμυνα.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, ήταν αυτή που προηγήθηκε. Ήταν το 26ο λεπτό, όταν ο Μέσι ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βίγια, ο οποίος «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Σέσζνι.

Οι γηπεδούχοι δεν τα έχασαν και συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας και κάποιες καλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη, η Άρσεναλ συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς και αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι ότι δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να τρέχει! Όλη αυτή η πίεση οδήγησε σε μια επική ανατροπή!

Στο 78ο λεπτό ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δέχθηκε εξαιρετική πάσα από πλάγια αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ σημάδεψε την κλειστή γωνία του Βαλντές αφήνοντας τον άγαλμα για το 1-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα από ακόμα μία εξαιρετική αντεπίθεση ο Φάμπρεγκας βγήκε από τα δεξιά, κράτησε τη μπάλα και με ψυχραιμία πάσαρε στον επερχόμενο Αρσάβιν, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Βαλντές, κάνοντας το «Emirates» να ξεσπάσει!

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αν και οι γηπεδούχοι έκαναν προσπάθεια να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Το τελικό σφύριγμα έστειλε τους παίκτες του Βενγκέρ με προβάδισμα αλλά και ψυχολογία στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου», όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά…

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Άρσεναλ: Σέσζνι, Τζουρού, Κοσιελνί, Έμπουε, Κλισί, Σονγκ (67' Αρσάβιν), Γουίλσιρ, Φάμπρεγκας, Γουόλκοτ, Νασρί, Φαν Πέρσι
Στον πάγκο: Αλμούνια (77' Μπέντνερ), Σκιλασί, Γκιμπς, Ντενίλσον, Ροζίτσκι

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Πικέ, Αμπιντάλ, Ντάνι Άλβες, Μάξουελ, Μπούσκετς, Ινιέστα (89' Αντριάνο), Τσάβι, Πέδρο, Μέσι, Βίγια (67' Κεϊτά)
Στον πάγκο: Πίντο, Μιλίτο, Μασεράνο, Αφελάι, Μπόγιαν
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...