Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Άρης-Ολυμπιακός 65-78

http://www.contra.gr/images/m/aris_olympiakos_231010_m.jpgΕν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τον κόσμο του Άρη και κωμικοτραγικών για το ελληνικό μπάσκετ γεγονότων ο πλήρης Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αλεξάνδρειο (65-78), επικρατώντας της μικτής (από ξένους και εφήβους) ομάδας του Σαρόν Ντρούκερ.

Έτσι κρίθηκε ...


Αν αυτό ήταν το ντέρμπι της πρεμιέρας, με γεια μας και χαρά μας. Αν αυτό το προϊόν ήθελε να προστατεύσουν ο ΕΣΑΚΕ και κατ' επέκταση οι ΚΑΕ, για να μην πληγούν οι χορηγίες, μπράβο τους.

Αν με το να μην απεργήσουν οι Έλληνες του Ολυμπιακού και ο Χρήστος Ταπούτος (δεν έπαιξε πάντως ούτε δευτερόλεπτο), προστάτευσαν την ομάδα τους από πιθανή τιμωρία, τους βγάζουμε το καπέλο.

Αν ήταν λύση στο πρόβλημα της απεργίας να εκδιωχθεί η ομάδα περιφρούσης ΠΣΑΚ από το Αλεξάνδρειο (ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα), χίλια δίκαια σε αυτούς που έδωσαν σχετική εντολή.

Αν αυτό είναι αρραγές μέτωπο των καλαθοσφαιριστών, όπως τουλάχιστον φάνηκε στην ψηφοφορία της προηγούμενης εβδομάδας, συγχαρητήρια.

Πάντως, όποια απάντηση κι αν δοθεί στα παραπάνω ερωτήματα, ένα τέτοιο παιχνίδι αλλοιώνει αναμφίβολα την αξιοπιστία ενός πρωταθλήματος που ορισμένοι καυχιόνται πως διαθέτει δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη.

Αλήθεια, ενδιαφέρεται οποιοσδήποτε για το πώς κρίθηκε ένα παιχνίδι που ο Άρης παρατάχθηκε μόνο με ξένους, τους Πιρς, Τάκερ, Ντάνστον, Μπορόβνιακ, συν τους εφήβους (ο Χρήστος Ταπούτος, αν και δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα, δεν βρέθηκε στο παρκέ); Πόσο θα άντεχε η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ; Ένα, δύο δεκάλεπτα; Τόσο ακριβώς.

Όσο είχαν δυνάμεις οι "κίτρινοι", βρίσκοντας απέναντί τους μια ευάλωτη άμυνα, είχαν το προβάδισμα και απειλούσαν (15-14, 24-18, 28-20, 33-28 37-35). Όταν ξέμειναν από ενέργεια και ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του, η αναμέτρηση πήρε φυσιολογική τροπή. Με τον Μπορούση να δίνει λύσεις, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς προηγήθηκε 40-53 και γρήγορα - γρήγορα εξασφάλισε την πρώτη εφετινή νίκη της.


Τουλάχιστον από αυτό το ματς θα έχουμε να θυμόμαστε το δίδυμο των Χρυσικόπουλου - Μποχωρίδη. Κάτι είναι και αυτό... Γιατί το παρόν του μπάσκετ μας απογοήτευσε ακόμη μία φορά!
Άρης (Σ. Ντρούκερ): Πιρς 16, Ντάνστον 3, Ταπούτος, Τάκερ 23, Μανδάλτσης, Σιώπης, Κασούρας, Α. Βασιλειάδης, Μπορόβνιακ 7, Χρυσικόπουλος 8, Μποχορίδης 8

Ολυμπιακός (Ν. Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 5, Σπανούλης 20, Μπουρούσης 12, Κέσελ 10, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 2, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 8, Έρτσεγκ 3, Κατσίβελης

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...