Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

O Ωνάσης δολοφόνος του Κένεντι!

Την αντίδραση του Ιδρύματος Ωνάση, προκαλεί... θεατρική παράσταση στο Λονδίνο, που παρουσιάζει τον Αριστοτέλη Ωνάση να διατάσσει τη δολοφονία του αδελφού του JFK, Ρόμπερτ Κένεντι προκειμένου να καταφέρει να παντρευτεί τη χήρα Τζάκι Κένεντι.


Μία νέα θεατρική παράσταση που ανέβηκε στη βρετανική πρωτεύουσα και αφορά στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση, περνά το μήνυμα ότι ο ίδιος αποτελεί το πρόσωπο – κλειδί που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι και όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την οργή του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Robert Lindsay, αστέρι της κωμικής σειράς του BBC My Family, υποδύεται τον Έλληνα μεγιστάνα στο Theatre του Λονδίνο και μέσα από την παράσταση δραματοποιεί μέχρις εσχάτων τις σχέσεις του με τον Τζάκι Κένεντι και τη Μαρία Κάλλας.

Το έργο παρουσιάζει τον Ωνάση να διατάσσει τη δολοφονία του Αμερικανού γερουσιαστή, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το γάμο του με τη χήρα Τζάκι Κέννεντι, μια ένωση που στην οποία ο Ρόμπερτ Κένεντι ήταν αντίθετος.

Το θεατρικό βασίζεται στο βιβλίο Peter Evans που γράφτηκε το 2005, με τον τίτλο «Νέμεσις».

Ο Ωνάσης πέθανε το 1975 και το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ωνάση, προσπάθησε να υπερασπίσει τη φήμη του με κάθε τρόπο.

 «Το Ίδρυμα Ωνάση δεν επιθυμεί να σχολιάσει το εν λόγω βιβλίο, καθώς δεν αποτελεί αληθινή βιογραφία και δεν είναι γραμμένο με την άδεια του Ιδρύματος».

Και συνεχίζει: «Δεν βασίζεται σε σοβαρή έρευνα, αλλά σε φήμες που φέρουν για τον Αριστοτέλη Ωνάση ως δολοφόνο του γερουσιαστή. Δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε στη δημοσιότητα πολλά χρόνια μετά το θάνατο του Ωνάση. 
Ελπίζουμε ότι ο ελληνικός και διεθνής τύπος, δεν θα αναπαράγουν άκριτα και μη πραγματικά περιστατικά , που επηρεάζουν τη μνήμη του Αριστοτέλη Ωνάση».

Το θεατρικό ανέβηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα και ο κριτικός της εφημερίδας Daily Telegraph Charles Spencer, το αποκάλεσε «επιτηδευμένη σύγχρονη ελληνική τραγωδία».

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...