Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Κυρίαρχος στόχος η παραγωγή ελαιολάδου αρίστης ποιότητας



Συγκέντρωση της Ομάδας Ελαιοκομικών Φορέων πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας…

… στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που περιλαμβάνει διάφορες δράσεις για την ενημέρωση αλλά και την προμήθεια υλικού, εργαλείων και μηχανημάτων στους παραγωγούς.
Όπως τόνισε σε δήλωσή του στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος της Ένωσης  Γεράσιμος  Καλλιμώρος, τα μέλη της Ομάδας πέρυσι προμηθεύτηκαν ελαιόπανα, ενώ έγιναν και θα γίνουν αναλύσεις αναφορικά με την ορθή γεωργική πρακτική των λιπασμάτων. Χθες οι παραγωγοί ενημερώθηκαν εν όψει της έναρξης της νέα ελαιοκομικής περιόδου για  την εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων, προκειμένου να αποκτήσουν τα αναγκαία πιστοποιητικά.

Παράλληλα παρέλαβαν  ενενήντα αλυσοπρίονα, σε σύνολο εξακοσίων που θα μοιραστούν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Καλλιμώρος επισήμανε την ανάγκη να βγει το επόμενο χρονικό διάστημα ποιοτικό ελαιόλαδο το οποίο θα βοηθήσει τους παραγωγούς καθώς και την ίδια την Ένωση που το συσκευάζει.

«Πρέπει να έχουμε μια ιχνιλασιμότητα από την αρχή της παραγωγής μέχρι το ράφι. Είναι πολύ σημαντικό και προσδοκούμε, με την ολοκλήρωση όλης αυτής της διαδικασίας, να προσφέρουμε στην αγορά  ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, συσκευασμένο από την Ένωση, το οποίο θα φέρει ακόμη και τον κωδικό του κάθε παραγωγού.
Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε  προς όφελος των παραγωγών, του προϊόντος και της Ένωσης», κατέληξε.
protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...