Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Άμεση ενεργοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης


Με νέα του παρέμβαση ο βουλευτής του Νομού μας, Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την τόνωση της απασχόλησης, προκειμένου να διασωθούν οι υπάρχουσες αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.


Ειδικότερα, από το καλοκαίρι τουλάχιστον επτά προγράμματα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ., προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αποτελούσαν αντιστάθμισμα των απολύσεων και περικοπών μισθών λόγω της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης, κρίνεται αναγκαίο ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν.

Από τη στιγμή- σχολιάζει ο κ. Κατρίνης- που εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για προγράμματα και μελέτες για τη διάσωση θέσεων εργασίας και η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη είναι ζήτημα επιτακτικής σημασίας να απορροφηθούν οι κοινοτικοί πόροι και να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα αυτά, δίνοντας διέξοδο σε χιλιάδες ανέργους συμπολίτες μας.

Προγράμματα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις, καταβολής μέρους του μισθού από τον Ο.Α.Ε.Δ., πριμοδότηση επιχειρήσεων, οι οποίες- παρά την οικονομική κρίση- αυξάνουν το προσωπικό τους, είναι επιβεβλημένο και άμεσο να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να διασωθούν υπάρχουσες αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η άμεση ενεργοποίηση αυτών των προγραμμάτων σε συνδυασμό με τη νέα φιλοσοφία, που θα δοθεί με το νέο αναπτυξιακό νόμο και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας προσδοκάται ότι είναι στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης, στην τόνωση της αγοράς και κατ’ επέκταση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες: Πατρίς,Πρώτη,Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...