Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Άφησαν να «στοιχειώσει» ένα στολίδι…


Διαδικτυακή πρωτοβουλία για την αποπεράτωση και ολοκλήρωση του κινηματογράφου – θεάτρου του Σταφιδόκαμπου βρίσκεται σε εξέλιξη στοχεύοντας να θέσει το ζήτημα και στο «τραπέζι» της προεκλογικής περιόδου.
Πάνω από 1200 υποστηρικτές έχει συγκεντρώσει η ομάδα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΥ ΗΛΕΙΑΣ στο Facebook, μεταξύ των οποίων και γνωστοί ηθοποιοί, που ζητούν τη λειτουργία του κινηματοθεάτρου. Από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας είναι ο δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Γαλανόπουλος ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία δημιουργίας του γκρουπ. Ας δούμε όμως την ιστορία αυτής της υπόθεσης.

Το 1993 η τότε Κοινοτική Αρχή ξεκίνησε να χτίζει ένα πολύ ιδιαίτερο κινηματοθέατρο. Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, ανακαλύφθηκαν και αρχαία που όλα σήμερα (εκτός από έναν τάφο του 4ο αι. π.Χ που άφησε η αρχαιολογική εφορία στον τόπο όπου βρέθηκε), εκτίθενται στα μουσεία της Ολυμπίας και της Ήλιδας. Οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου σταμάτησαν από την ώρα που η κοινότητα – λόγω «Καποδίστρια» τότε -  έγινε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Ανδραβίδας.

Ο δήμος, βάζοντας άλλες προτεραιότητες δεν έκανε καμία ενέργεια συνέχισής του. Σήμερα, πολλοί κάτοικοι του Σταφιδοκάμπου αλλά και πολίτες από όλο τον κόσμο, συγκεντρώνονται στο γκρουπ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΥ ΗΛΕΙΑΣ στο Facebook, και ζητούν το αυτονόητο!  Μεταξύ άλλων μιλούν σε βίντεο μέσα στην ιστοσελίδα οι: Αλέξανδρος Ρήγας, Παύλος Χαϊκάλης, Γρηγόρης Βαλτινός, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χάρης Ρώμας, Δημήτρης Πιατάς, Τζόυς Ευείδη κ.α.

H ομάδα πρωτοβουλίας για την προβολή και ολοκλήρωση του έργου, θέλησε το καλοκαίρι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κράτους ή κάποιου ιδιώτη πραγματοποιώντας αφιλοκερδείς θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στον ημιτελή αυτό χώρο. Όπως φαίνεται, ο δρόμος μέχρι την πραγμάτωση του στόχου τους είναι ακόμη μακρύς. Ο «Καλλικράτης» είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την λύση αυτού του προβλήματος και η ομάδα πρωτοβουλίας περιμένει τις προτάσεις των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων για την τύχη του κτιρίου που παραμένει γιαπί εδώ για πάνω από δεκαπέντε χρόνια.
HLEIA TORA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...