Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ζάκυνθος: Μυστήριο με σκάφος που μεταφέρει λαθρομετανάστες

Με πορεία προς την Ιταλία έφυγε σήμερα, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, το δικάταρτο ξύλινο σκάφος (ιστιοφόρο) περίπου 25 μέτρων που είχε... αράξει χθές στη θαλάσσια περιοχή του Καμπί στη Ζάκυνθο, λόγω κακοκαιρίας.
Το σκάφος από τη στιγμή του εντοπισμού του και καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας βρισκόταν υπό τη διακριτική παρακολούθηση από ξηράς των λιμενικών αρχών της Ζακύνθου, καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις ότι επρόκειτο για σκάφος που μετέφερε παράνομα μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΑ, χθές, γύρω στις 11:30 τη νύχτα επιχείρησε να φτάσει στο σημείο ναυαγοσωστικό το οποίο όμως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ενώ, για τους ίδιους λόγους το εν λόγω σκάφος - πριν τελικά κατορθώσει να αποπλεύσει - είχε κάνει δυο φορές κινήσεις για να φύγει, διανύοντας 2 - 3 μίλια για επιστρέψει ωστόσο και πάλι στο ίδιο σημείο που είχε αράξει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν ενημερωθεί οι Ιταλικές αρχές, ενώ, το συντονισμό των ενεργειών είχε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΥΕΝ.

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...