Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Mozilla: Ο Firefox είναι πλέον ο ταχύτερος browser

http://e-pcmag.gr/files/imagecache/news_fullnode/spidermonkey_passes_chrome.pngΟι μηχανικοί της Mozilla έδωσαν στη δημοσιότητα ένα γράφημα, το οποίο φέρεται να αποτυπώνει επιδόσεις που κατέγραψαν οι JavaScript engines του Firefox, του Chrome και του Safari. Σύμφωνα με τη Mozilla, η νέα επέκταση JaegerMonkey αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα της μηχανής SpiderMonkey, η οποία χρησιμοποιείται στον Firefox. Το αποτέλεσμα είναι να ξεπερνά σε ταχύτητα τις μηχανές V8 και Nitro των Chrome και Safari, αντίστοιχα.


Βέβαια, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για μετρήσεις της ίδιας της Mozilla στο SunSpider benchmark, οπότε οι σκεπτικιστές δικαιούνται να υποθέσουν ότι ο βαθμός αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων είναι χαμηλός. Δε θα περιμέναμε, εξάλλου, να ανακοινώσει η Mozilla ότι JavaScript έχει πέσει σε ταχύτητα ή ότι έχει μείνει στάσιμη.

Επιπλέον, είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι στο benchmark δε συμπεριλαμβάνεται ο Opera, όπως επίσης δε συμπεριλαμβάνεται ούτε ο Internet Explorer 8 ή η beta του Internet Explorer 9.

Η νέα επέκταση JaegerMonkey θα κάνει ντεμπούτο στον Firefox 4, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...