Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: Νέα καταδίκη της Τουρκίας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

http://etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/14224/14224_lp_%20%201.jpgΤο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε σήμερα την καταβολή περισσότερων από 15 εκατομμυρίων ευρώ... για υλική και ηθική βλάβη σε οικογένειες Ελληνοκυπρίων, οι οποίες στερήθηκαν τις περιουσίες τους μετά την κατοχή από την Τουρκία του βορείου τμήματος της Κύπρου, ανακοίνωσε το δικαστήριο που εδρεύει στο Στρασβούργο. 
 
Οι ενάγοντες, οικογένειες και δύο σύλλογοι, κατηγορούσαν την Άγκυρα ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους μετά την εισβολή το 1974 του τουρκικού στρατού στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
 
Σε δύο αποφάσεις τους, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2009, οι δικαστές του Στρασβούργου έκριναν ότι υπήρξε παραβίαση της προστασίας της ιδιοκτησίας σε βάρος των 19 εναγόντων. Σε 11 από τις υποθέσεις αυτές, οι δικαστές έκριναν επίσης ότι υπήρξε παραβίαση της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής.
 
Σήμερα το δικαστήριο απεφάνθη σχετικά με το ποσό μιας "δίκαιης ικανοποίησης" το οποίο θα ζητηθεί από την Τουρκία και το οποίο ορίστηκε σε 15.001.498 ευρώ. Σύμφωνα με τις υποθέσεις, οι ενάγοντες θα πάρουν αποζημίωση μεταξύ 30.000 και 5,125 εκατομμυρίων ευρ
ώ
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...